Kullanmadığınız uygulamalar Google Play Store tarafından listelenecek

Google Play Store için yeni gelecek bir özellik kullanıcılara, Android cihazları üzerindeki kaldırmayı isteyebilecek oldukları, kullanmamakta oldukları uygulamaların listesini sunmaya başlayacak.

Kullanmadığınız uygulamalar Google Play Store tarafından listelenecek


Google Play Store için yeni gelecek bir özellik kullanıcılara, Android cihazları üzerindeki kaldırmayı isteyebilecek oldukları, kullanmamakta oldukları uygulamaların listesini sunmaya başlayacak. Bu  söz konusu yeni özellikle beraber Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar üzerinde boş depolama alanıyla alakalı sorun biraz da olsun giderilebiliyor olacak.

Android işletim sistemi akıllı telefonlar için Google Play Store üstünden uygulamaları indirebilmenin yanısıra yüklemekte fazlasıyla basit. Dolayısı ile kullanıcıların telefonları üzerinde, düzenli bir şekilde kullanmamakta oldukları uygulamaların birikmesi de fazlasıyla anlaşılabiliyor olacak.

Hollanda'da merkezi bulunan Android World’e bakılır ise, getirilecek olduğu açıklanan söz konusu yeni bir özellik, kullanıcıların kullanmamakta oldukları uygulamaları düzenlemelerine de yardımcı olabilecek. Bildirim çubuğu üzerinde çıkacak bir uyarı sayesinde kullanıcılara ''fazladan bir depolama alanıyla alakalı kullanmamış olduğunuz uygulamaları kaldırın'' şeklinde bir bildirim gelecek. Kullanıcılar ise söz konusu bu bildirime tıklayıp, kullanmamakta oldukları uygulamaların listesine de ulaşabiliyor olacak.

Liste içerisinde yer alan her bir uygulama, uygulamanın en son tam olarak zaman kullanılmış olduğunu gösteren bilgiyi de üzerinde barındırıyor olacak. Yeni  gelecek bu özellik, Android işletim sistemli cihazlar içerisindeki dağınıklığı engellemeye yardımcı olabilecek. Şu anda belirsizliklerden biri de, listede yer alan kullanılmayan uygulamaların tarihlerinin tam olarak ne kadar geriye gidecek olduğu husus.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.