Nokia 2 modelinin kernel kodunu paylaştılar

Kernel kaynak kodlarını paylaşma hususunda akla ilk gelmeyi başaran isimler kesinlikle Motorola şirketi ile birlikte Google şirketi olmakta. Bu defa kernel kaynak kodu hususunda bir hamle yapmış olan firma ise Nokia olarak öne çıktı.

Nokia 2 modelinin kernel kodunu paylaştılar


Kernel kaynak kodlarını paylaşma hususunda akla ilk gelmeyi başaran isimler kesinlikle Motorola şirketi ile birlikte Google şirketi olmakta. Bu defa kernel kaynak kodu hususunda bir hamle yapmış olan firma ise Nokia olarak öne çıktı. Nokia şirketi, bu hususta çokta ismini duymuş olduğumu bir üretici değildir.

Nokia şirketi, 2 sene öncesinde piyasaya çıkartmış olduğu Nokia 2 isimli modelinin kernel kaynak kodlarını resmi web sayfası üstünden açık birş ekilde paylaştı. Lakin bu konuyla alakalı olarka kullanıcıları çok fazla memnun etmeyecek bir durum da yer alıyor. Nokia şirketi, Nokia 2 isimli modelinin bootloader kilidinin açılmasına daha hiç bir şekilde izin vermemekte.

Şimdiye kadarki zaman içerisinde geç bile olsa pek çok modelle alakalı olarak kernel kaynak kodlarını paylaşmış olan bu üretici, 2 sene öncesinde satışa çıkartılmış olan bir cihazla alakalı olarak kaynak kodlarını paylaştıktan sonra ise garipsemek tamamen doğal bir durum oluyor. Söz konusu Nokia 2 modeline ait kaynak kodu sayfasına ise Nokia şirketinin resmi web sayfası üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Ayrıca aynı bağlantıyla birlikte Nokia şirketinin öteki modelleriyle alakalı paylaşmış olduğu kaynak kodlarına da göz atabilmeniz olanaklı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.