Laliga isimli uygulama ceza aldı

Batman: Kara Şövalye isimli filmi izlemiş olanlar, akıllı telefonlar hacklenerek mikrofonlarının aktif bir duruma getirilmiş olduğu ve de GPS'le aranmakta olan kişinin konumunun bulunabildiğini çok iyi bir şekilde bilirler.

Laliga isimli uygulama ceza aldı


Batman: Kara Şövalye isimli filmi izlemiş olanlar, akıllı telefonlar hacklenerek mikrofonlarının aktif bir duruma getirilmiş olduğu ve de GPS'le aranmakta olan kişinin konumunun bulunabildiğini çok iyi bir şekilde bilirler. Görünene bakılır ise LaLiga isimli uygulamanın yazılımcıları da Bruce Wayne'yla nerdeyse aynı bir yolda ilerlemekteler çünkü LaLiga isimli yazılım, bütün cihazların GPS özelliğini ve mikrofonunu gizli bir şekilde kullanmakta.

Asıl bir şekilde İspanya'da yer alan futbol hayranlarına yönelik bir şekilde tasarlanmış ve de kullanıcılarına anlık istatistikleriyle birlikte maç sonuçlarını aktarabilen LaLiga adlı uygulama, kullanıcıların gitmiş oldukları mekanları canlı bir şekilde dinlemekte ve o mekan içinde kaçak futbol yayını gerçekleştirilip gerçekleştirilmemiş olduğunu da kontrol etmekte. Uygulamanın 10 milyon tanenin üstünde indirmeye sahip durumda bulunması da olayı çok daha fazla can alıcı duruma gelmekte.

Pekala LaLiga isimli uygulamanın bu yapmış olduğu yasal mı? Evet aslında bu yasal. Her  bir LaLiga kullanıcısının uygulamayı indirip kullanmaya başlamadan daha önce bazı sözleşmeleri de kabul etmesi gerekli. Bu  söz konusu sözleşmeler içerisinde de üst kısımda söz etmiş olduğumuz olay fazlasıyla açık bir biçimde yazmakta; ''Tutmuş olduğun takımı koru! Bunu onaylayıp LaLiga isimli uygulamanın yetkili durumda bulunmayan kamu kuruluşlarının sahtekarlığını tespit edebilmek amacıyla cihazınızın mikrofonu ile elde edilmiş olan bilgiler de dâhil olmak üzre kişisel verilerinizi kullanacak olduğunu açıkça kabul edebilirsiniz.''

Elimize en son ulaşmış olan bilgilere bakılır ise Ulusal Veri Korumasının Ajansı, bu hafta içinde LaLiga'ya 250.000 euro tutarında bir para cezası kesmiş oldu ve uygulama içerisindeki dinleme işlevinin olanaklı olan en kısa zamanda devre dışı bırakılmasını istedi. LaLiga isimli uygulama da UVKA'nın  bu söz konusu kararına karşı temyize gidecek olduğunu; ''UVKA söz konusu bu teknolojinin nasıl çalışmakta olduğunu anlamak amacıyla gerekli gayreti göstermedi'' şeklindeki sözleri ile açıklamış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.