LG şirketi Güney Kore içerisinde üretim yapmayacak

LG şirketi ile birlikte Samsung şirketi, teknoloji alanı içerisindeki dev Güney Kore asıllı firmalardan iki tanesi ve bu 2 büyük dev, pek çok alanda da yer aldığı gibi akıllı telefon alanı içerisinde de birbirlerinin en dişli rakipleri olarak faaliyet göstermekteydi.

LG şirketi Güney Kore içerisinde üretim yapmayacak


LG şirketi ile birlikte Samsung şirketi, teknoloji alanı içerisindeki dev Güney Kore asıllı firmalardan iki tanesi ve bu 2 büyük dev, pek çok alanda da yer aldığı gibi akıllı telefon alanı içerisinde de birbirlerinin en dişli rakipleri olarak faaliyet göstermekteydi. fakat LG şirketi, bir zamandır akıllı telefon alanı içerisinde çok büyük zorluklar yaşamakta ve bunun da etkisiyle beraber Güney Kore’de yer alan akıllı telefon üretimini durdurma konusunda bir karar almış durumda.

Bu söz konusu karar, firmanın maliyetleri biraz daha düşürme ve mobil piyasa içerisindeki konumlarını optimize edebilme adımları ile beraber alınmış oldu. Çıkmış olan haberlere bakılır ise üst segment içerisindeki telefonların üretiminin gerçekleştirilmekte olduğu Güney Kore, firma için fazlasıyla önemli  bir durumda olsa bile üretimini Vietnam’da yer alan farikasına yönlendirmiş olacak.

Bütün bu yaşananlara karşın LG şirketinin akıllı telefon üretimini kısa vade içerisinde durdurması konusunda bir beklenti yok. Düşük  bir şekilde seyreden satış rakamlarına karşın firma, Samsung  şirketi gibi çok büyük rakipleri ile mücadele etmeye devam ediyor olacak. Firmanın, öteki pek çok Android telefon üreticisinin tam tersine marka tanınırlığının yer alması da bu konuda fazlasıyla önemli bir kozdur.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vusal - 4 yıl önce
Salam. LG 561 madel televizorun ekrani sifariş vermek isdeyirem. Xahiş edirəm bu barədə mənə köməklik edərdiniz.