Chrome tarayıcısına çok kritik bir güncelleme

İnternet üzerinde kimliğimizi gizleyip dolaşmamızı sağlamakta olan Chrome Gizli Pencere, en sonunda tam gizliliğe ulaşmış olacak.

Chrome tarayıcısına çok kritik bir güncelleme


İnternet üzerinde kimliğimizi gizleyip dolaşmamızı sağlamakta olan Chrome Gizli Pencere, en sonunda tam gizliliğe ulaşmış olacak.

Gizli Pencere'nin gerçek maksadı, bize ait durumdaki herhangi bir tane bilgiyi karşı tarafa vermeden dolaşım yapabilmemizi sağlamak. Aslında söz konusu bu özellik, gerçek yaşamda hiç de olması gerekli olduğu gibi değil. Sizler ''Gizli Pencere'' modunu açmış olsanız veyahut olmasanız bile siteler bilgilerinizi toplamakta. Google şirketi de geliştirmiş olduğu yeni bir yöntemle beraber internet sayfalarının kullanıcıları takip etmesini imkansız kılmakta.


Google şirketi, desteklenmekte olan platformlara özel olarak Chrome 74 sürümünü resmi bir şekilde paylaştı. Resim içerisinde resim ve daha pek çok yeniliği  de beraberinde getirmiş olan  Chrome'un en son güncellemesi, kullanıcıların internet sayfaları tarafından Gizli Pencere açık bir durumda bulunsun veyahut bulunmasın takip edilmemelerini sağlayan bir yenilik de içeriğinde barındırmakta.


Google şirketinin internet tarayıcısına ilave edilmiş olan bu  söz konusu yeni özelliği aktif etmek amacıyla Google Chrome tarayıcısının üst kısmında yer alan arama çubuğuna tırnaklar olmadan ''chrome://flags/'' şeklinde bir yazı girip arama tuşuna bastığınız zaman karşınıza çıkacak ekran üzerinde Filesystem API seçeneğini aktif duruma getirmeniz tamamen yeterli olacaktır.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.