Lightroom isimli uygulama App Store mağazına yeniden geldi

Adobe şirketi, profesyonel  bir şekilde fotoğraf düzenleme ve aynı zamanda yönetme araçlarından Lightroom isimli uygulamayı Mac App Store üzerinde tamamen kullanılabilir bir duruma getirdi.

Lightroom isimli uygulama App Store mağazına yeniden geldi


Adobe şirketi, profesyonel  bir şekilde fotoğraf düzenleme ve aynı zamanda yönetme araçlarından Lightroom isimli uygulamayı Mac App Store üzerinde tamamen kullanılabilir bir duruma getirdi. Adobe Lightroom isimli program, MacOS işletim sisteminin geçtiğimiz seneki Mojave tasarım değişikliğinin hemen sonrasında App Store mağazasına gelmiş olan ilk Adobe uygulaması olarak öne çıktı.

Lightroom isimli uygulamanın Mac App Store mağazasına gelmiş olan bu sürümü, daha öncesinde Lightroom CC şeklinde bilinmekte olan program şeklinde karşımıza çıkmakta. Söz konusu bu program, mobil ve de  tablet uygulamaları ile tamamen uyumlu bir biçimde senkronize olabilmekte ve Lightroom Classic adına sahip mobil uygulamalar arasından değişik bir arayüz ile kullanıcıları karşılamış oluyor. İlk hafta içerisinde bedava bir kullanımı sunmakta bulunan, daha sonra da 9,99 dolar tutarındaki bir aylık abonelik ücreti ödemeniz gereken uygulamanın fiyatına 1 TB'lik bir depolamanın da dahil durumda bulunduğunu belirtmemizde yarar var.

Adobe şirketi, 2012 senesi içerisinde, Creative Cloud isimli aboneliği çıkartmadan öncesinde uygulamalarını bağımsız bir biçimde satmaktayken Lightroom 4 isimli uygulama, 149,99 dolar tutarında satılmaktaydı. Lightroom 5 isimli uygulama ise hiçbir zaman Apple şirketinin mağazası üzerine gelmedi ve Adobe şirketi de Lightroom isimli uygulamanın bağımsız uygulamasını satmayı kesin bir şekilde bırakmış oldu. Farklı bir deyiş ile anlatmak gerekirse Lightroom, 2. defa App Store üzerindeki yerini almış bir vaziyette.

Bu söz konusu haberler mevcut durumdaki Lightroom uygulamasının kullanıcılarını çok fazla etkilemiyor olsa bile Adobe şirketinin Mac App Store ile alakalı çok daha profesyonel uygulama aboneliklerini düşünmekte olduğunu da söylesek yanlış olmaz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.