Linux dosyaları artık Windows üzerinde çalışabilecek

Windows işletim sisteminin üreticisi ile dağıtıcısı durumdaki Microsoft şirketi, senelerden beri kullanmakta olduğu ve devamlı güncel bir durumda tutmaya devam ettiği Windows 10 işletim sistemine fazlasıyla güvenmekte.

Linux dosyaları artık Windows üzerinde çalışabilecek


Windows işletim sisteminin üreticisi ile dağıtıcısı durumdaki Microsoft şirketi, senelerden beri kullanmakta olduğu ve devamlı güncel bir durumda tutmaya devam ettiği Windows 10 işletim sistemine fazlasıyla güvenmekte. Uyumlulukla ilgili desteklerini her geçtiğimiz gün arttırmayı sürdüren Silikon Vadisinin devi, geçmiş olduğumuz gün paylaştığı yeni bir tane güncellemeyle beraber Linux işletim sistemi dosyalarının artık Windows işletim sistemi ortamında açılabilmesine imkan tanımakta.

Microsoft şirketinin yayınlamış olduğu yeni Windows 10  işletim sisteminin sürümü; oyunlar üzerinde performans iyileştirmelerini sağlayabilecek çok özel yenilikleri ve Google Chrome tarayıcısında Windows 10 Zaman Çizelgesi isimli özelliği de kullanıcılarına getirmiş oluyor.

Üstüne çok uzun bir zaman süresince yeni işletim sistemi çıkartılmayacak bir biçimde tasarlanmış durumdaki Windows 10 işletim sistemi bu açıdan devamlı yenilik içermekte olan güncellemeler almakta. Bazı zamanlarda çok büyük çaplı değişiklikleri de görmekte olduğumuz Windows 10  işletim sisteminin güncellemeleri ilk önce Windows Insider programına kayıtlı durumda bulunan kullanıcılara sunulmaya başlanırken, bütün problemleri giderilmiş olduğunda yeni işletim sisteminin sürümü son kullanıcılar içinde yayınlanmakta.

Eğer sizlerde işletim sistemi üzerine yeni gelmiş olan özellikleri ilk deneyimlemiş olan kişilerden olmayı istiyorsanız hemen Windows Insider isimli programa kayıt olarak bu güncellemeleri gerçekleştirebilirsiniz..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.