Mac üzerinde çok büyük bir güvenlik açığı

Dijital durumdaki güvenlikler son seneler içerisinde sık bir şekilde tartışılmaya başlandı. Tabiiki de söz konusu bu tartışmaların sebebi bilgisayarlarla beraber mobil cihazların kullanılmasının çok fazla yaygınlaşmış olması.

Mac üzerinde çok büyük bir güvenlik açığı


Dijital durumdaki güvenlikler son seneler içerisinde sık bir şekilde tartışılmaya başlandı. Tabiiki de söz konusu bu tartışmaların sebebi bilgisayarlarla beraber mobil cihazların kullanılmasının çok fazla yaygınlaşmış olması. Hal şekilde olduğunda ise nerdeyse her geçtiğimiz gün, yeni bir tane güvenlik açığı  da kamuoyuyla açık bir şekilde paylaşılmakta.

Yeni duyurusu yapılmış olan bir tane güvenlik açığı ise, cihazı üzerinde webcam yer alan Mac  cihazı kullanıcılarını direkt olarak etkileyebilen bir problemi işaret etmekte. Uygulamanın adı ise Zoom şeklinde geçmekte ve söz konusu bu kullanıcıların, video konferans yapabilmelerine de bir olanak sağlamakta. Güvenlik araştırmacısı olarak çalışan Jonathan Leitschuh da, bu söz konusu uygulama üzerinde yer alan bir tane güvenlik açığıyla alakalı duyuru yaptı.

Leitschuh'un tarafından yapılmış olan duyuruya bakılırsa söz konusu bu  yeni güvenlik açığı, Zoom adına sahip uygulamanın yüklü durumda bulunduğu herhangi bir  tane Mac cihazın kamerasının, internet sayfaları üstünden açılmasına sebep olmakta. İlk duyduğunuzda fazla bir  olanaklı gibi görünmüyor olsa bile uygulamanın Mac  işletim sistemli bilgisayarlara kurmuş bulunduğu özel bir tane web sunucusu, bu işlemin yapılmasına da sebep olabilmekte. Üstüne üstlük kullanıcı birde, bu söz konusu uygulamayı Mac bilgisayarı üzerinden kaldırmış olsa dahi bu  özel web sunucusu, uygulamayı tekrardan yükleyebilecek bir biçimde dizayn edilmiş bir vaziyette ve bu duruma kullanıcı tarafından hiç bir şekilde müdahale edilemekte. 

Jonathan Leitschuh yapmış olduğu bu özel açıklama içerisinde, geliştirici firmaya söz konusu bu güvenlik açığını düzeltebilmesi amacıyla 90 günlük bir zaman vermiş olduğunu, bu zamanın tamamen dolmuş olduğunu fakat firmanın güvenlik açığını hiç bir şekilde kapatmamış olduğunu da ifade etti. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.