Havaların ısınmasıyla orman yangınları başladı

İstanbul Kartal ilçesinde yer alan Aydos’ta ormanlık alan içerisinde daha tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. İhbarda bulunulmasının sonrasında olayın yaşanmış olduğu yere çok fazla sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi.

Havaların ısınmasıyla orman yangınları başladı


İstanbul Kartal ilçesinde yer alan Aydos’ta ormanlık alan içerisinde daha tespit edilemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. İhbarda bulunulmasının sonrasında olayın yaşanmış olduğu yere çok fazla sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. Yangından dolayı çevreye de çok yoğun bir şekilde dumanın yayılmakta olduğu görüldü. Yangına  ayrıca helikopterler ile sürekli olarak havadan da müdahale edilmeye başlandı. Söz konusu bu yangın ise yaklaşık olarak 1 saat devam eden çalışmadan sonra kontrol altına alınarak söndürüldü. İtfaiye ekiplerinin soğutma  ile alakalı çalışmaları  ise sürüyor.

Muğla ilinin Dalaman ilçesinde yer alan ormanlık alan içerisinde de, halen tespit edilemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Yangının söndürülebilmesi amacıyla havadan ve ayrıca karadan da müdahaleler yapılmaya başlandı.

Dalaman ilçesinde yer alan Karaağaç Mahallesi içerisindeki Kötürüm Mevkii bölgesinde bulunan kızılçam ağaçlarıyla dolu ormanlık bölge içinde, bugün saatlar 15:30'u gösterirken, halen tespit edilemeyen bir sebepten dolayı yangın başladı. Bölge üzerinden yükselmeye başlayan dumanları farkeden kişiler, hemen orman ile birlikte itfaiye ekiplerine ihbarda bulunmaya başladı. Muğla Orman Bölgesinin Müdürlüğü 8 tane helikopter ile birlikte 2 tane dozer, 32  tane arazöz ve çok fazla sayıda orman işçisinin yanı sıra havanın yanı sıra karadan da söndürme ile alakalı çalışmalara başladı. Yangının ise hiç bir şekilde yerleşim yerlerini tehdit etmemekte olduğu, söndürme ile alakalı çalışmaların hava ile birlikte karadan devam ettiği ifade edildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.