MacOS için yeni bir güncelleme

Apple şirketinin Mart ayında gerçekleştirmiş olduğu etkinlik esnasında yeni TV uygulaması  resmen tanıtılmış ve uygulamanın yakın bir zaman içerisinde Mac’e de gelecek olduğu belirtilmişti.

MacOS için yeni bir güncelleme


Apple şirketinin Mart ayında gerçekleştirmiş olduğu etkinlik esnasında yeni TV uygulaması  resmen tanıtılmış ve uygulamanın yakın bir zaman içerisinde Mac’e de gelecek olduğu belirtilmişti. Bu duyuru gerçekleştikten sonra kullanıcılar, Apple şirketinin öteki medya uygulamalarını da Mac platformuna getirip getirmeyecek olduğunu, en sonunda ise iTunes’u değişik uygulamalara bölüp bölmeyecek olduğunu da merak etmeye başladılar.

Steve Troughton-Smith adına sahip bir geliştirici, Apple şirketinin macOS işletim sistemi yeni TV uygulamasının yanı sıra yeni bir Music ile birlikte Podcast ve de Books uygulamaları üstüne çalışmakta olduğunu ileri sürdü. Aslına bakılırsa bunun doğru olması olanaklı zira bir takım değişik geliştiriciler de macOS’un gelecek versiyonunun (macOS 10.15) bağımsız bir şekilde Music ile birlikte Podcast ve de TV uygulamalarıyla geleceğini belirtmekteler. Benzeyen bir biçimde Books uygulamasının tekrardan dizayn edilmiş olduğu da söylenmekte. Öte yandan yeni Podcasts ile birlikte TV uygulama simgelerinin tam olarak nasıl görüneceğini de bilmekteyiz.

Güncellemeyle beraber Mac üzerinde yeni Books uygulamasına özel olarak News uygulamasındakine benzeyen bir kenar çubuğu kullanıma sunulacak olduğu ifade ediliyor. Öte yandan iddiaya bakılırsa uygulama içerisinde Library ile birlikte Book Store ve de Audiobook Store benzerindeki butonların yer aldığı çok daha ince bir çubuk da yer alacak. Library butonu kullanıp sahip olunmuş kitaplar ile birlikte sesli kitaplar ve  de PDF dosyaları benzerindeki içeriklere erişilebiliyor olacak.

Apple şirketinin Mac üzerinde bağımsız medya uygulamalarını kullanmaya başlaması halinde macOS 10.15 sürümü içerisinde iTunes’a tam olarak ne olacağı hususunda da bir takım söylentiler bulunuyor. Kaynaklara bakılır ise bu güncelleme içerisinde iTunes halen kullanılabilir durumda bulunacak. Zira Apple şirketinin eski iPod’ları ile birlikte iPhone’ları eşitlemek amacıyla bu uygulamayı kullanabilmekten farklı bir çözümü halen bulunmuyor. Bu sebepten dolayı da iTunes’un kullanılmasına bir süre daha devam edilecek olması çok mantıklı.

Etiketler; #apple #tv #macos

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.