Eğitimin tarihine ışık tutan müze

Sakarya ili içerisinde, sanat ve  de kültürel eserleri tanımakta olan, tarihini bilen ve beğeni duyguları gelişmiş bireylerin yetişmesi maksadıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılmış olan '‘Eğitim Müzesi’' ziyaretçilerini beklemekte.

Eğitimin tarihine ışık tutan müze


Sakarya ili içerisinde, sanat ve  de kültürel eserleri tanımakta olan, tarihini bilen ve beğeni duyguları gelişmiş bireylerin yetişmesi maksadıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılmış olan '‘Eğitim Müzesi’' ziyaretçilerini beklemekte. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından, milli ile manevi değerleri benimseyebilen, geliştirmekte olan, müze ve anıtlar benzerindeki sanatsal ve kültürel eserleri tanımakta olan, tarihini çok iyi bilen ve beğeni duygusu daha da  gelişmiş bireylerin yetişebilmesi maksadıyla 81 il içerisinde Eğitim Müzesi açılması konusunda plan yapılıyor. Bunun dahilinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tarafından Sakarya Anadolu Lisesi’nde açılmış olan Eğitim Müzesi içerisinde eğitim tarihinin yönünden arşiv değeri taşımakta olan dokümanlarla birlikte kitaplar,  yayınlar,  rehberler, dergiler, kataloglar, broşürler, video filmler,  fotoğraflar, daktilolar ve okul kıyafetleri benzerindeki eğitim araç ve gereçleri sergilenmekte. Yaklaşık olarak 40 tane eserin yer almış olduğu bu müzeyi dolaşan öğrenciler, geçmiş dönemde kullanılmakta olan eğitim materyallerini canlı bir şekilde gördü.

İl Milli Eğitim Müdürü görevinde bulunan Fazilet Durmuş, MEB’in 81 il içerisinde eğitim müzesiyle alakalı olarak çalışmalara başlamış olduğunu, kendilerinin ise bu müzeyi Sakarya Anadolu Lisesi içerisinde açmış olduklarını ifade etti. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.