Mate 30 ile birlikte Huawei şirketinin yeni işletim sistemini görebiliriz

Birkaç aydan beri Huawei şirketinin kendisine ait işletim sistemini yedek bir şekilde geliştirmekte olduğunu bilmekteyiz.

Mate 30 ile birlikte Huawei şirketinin yeni işletim sistemini görebiliriz


Birkaç aydan beri Huawei şirketinin kendisine ait işletim sistemini yedek bir şekilde geliştirmekte olduğunu bilmekteyiz. İşletim sisteminin Çin içerisinde adı HongMengOS şeklinde bilinmekte olduğu halde OakOS ile alakalı bir ticari marka başvurusu yapılmış olduğu da ortaya çıkmıştı. Hatta pek çok rapor, adın ArkOS şeklinde geleceğini de söylemekteydi. Global Times tarafından hazırlanmış olan raporlara bakılır ise mevzubahis  olan işletim sistemi, telefonun kendinden çok daha  önce duyurulacak olabilir. 

İşletim sistemi çok büyük bir ihtimal ile Android işletim sisteminin açık kaynak versiyonuna dayanacak olduğundan dolayı, Huawei şirketinin mevcut durumdaki yazılımından fazla da değişik bir şey ortaya çıkmamış olacaktır. Öte yandan telefon üzerinde herhangi bir  şekilde Google uygulaması yer almayacak fakat bunları yükleyebilmeniz de olanaklı olacak. 

Huawei Mate 30 modelinin Ekim ayı içerisinde gelmesi konusunda bir beklenti var. Eğer ki söz konusu bu söylentiler doğru çıkar ise, firmanın kendisi tarafından özel olarak geliştirmiş olduğu işletim sistemini de Mate 30 modelindeki cihazın içinde görecek olabiliriz. Şimdilik ise  biz kullanıcılara sadece telefonun çıkışını beklemek düşmekte. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.