Mi 9 Modelinin Avrupa'daki satış fiyatı netleşti

Android işletim sistemi akıllı telefonlar cephesi içerisinde son senelerin en gözde markalarından bir tanesi olarak öne çıkan Xiaomi şirketi, MWC 2019 kapsamında (Mobile World Congress, Mobil Dünya Kongresi) Mi 9 isimli telefonunu resmi bir şekilde tanıttı.

Mi 9 Modelinin Avrupa'daki satış fiyatı netleşti


Android işletim sistemi akıllı telefonlar cephesi içerisinde son senelerin en gözde markalarından bir tanesi olarak öne çıkan Xiaomi şirketi, MWC 2019 kapsamında (Mobile World Congress, Mobil Dünya Kongresi) Mi 9 isimli telefonunu resmi bir şekilde tanıttı. 6,39 inç büyüklüğündeki ekranda 1080 x 2340 özelliğindeki bir ekran çözünürlüğü ve inçlerin başına 403 piksel düşmekte olan bir ekranala karşımıza gelen telefonun arka kısmında da 3 tane kamera yer almakta.

Telefonun üzerindeki kamera sistemi DxOMark üzerinde fazlasıyla parlak bir skor elde etmeyi de başarmıştı. 3'lü kamera sistemi üzerinde ana kamera 48 MP'lik bir değere sahip durumdayken, ona eşlik etmekte bulunan lenslerle geniş açılı kameranın yanı sıra telefoto lensin değeri sırası ile 16 MP ve de 12 MP'lik değere sahip.

Xiaomi şirketinin yeni canavarını değerlendirmiş olan DxOMark ise ''Xiaomi şirketi, geçmiş dönemdeki Mi MIX 3 modeli ve Mi 8 modelindeki telefonlarıyla bizleri çok etkilemişti lakin Mi 9 modeli bu durumu çok daha farklı bir seviyeye taşımış oldu ve Çinli şirketi akıllı telefon kameraları açısından Apple şirketi ile birlikte Samsung şirketi ve Huawei  şirketi gibi ağır topların ligine yerleştirmeyi başardı'' ifadelerine yer verdi.

Çin asıllı teknoloji devinin son amiral gemisi olarak karşımıza çıkan Mi 9 modeli, gücünü Snapdragon 855 isimli yonga setiyle birlikte 6 GB'lik RAM’inden almakta. Standart varyanta ilave bir şekilde Transparent Edition’ı da yer alan bu cihazın RAM kapasitesi de 12 GB olarak açıklanıyor.

Firma, cihazları üzerinde şu anda piyasanın en hızlısı olduğunu ileri sürdükleri ''Charge Turbo'' isimli kablosuz şarjın bulunmakta olduğunu söylüyor. Telefonun şu anda Çin’de yer alan fiyatları açıklanmış bir halde ve cihazın vatanı içerisindeki fiyatı 2.999 yuan (günlük kura bakıldığında 2.375 Türk Lirası), premium özelliğe sahip versiyonu da 3.999 yuan (günlük kura bakıldığında 3.168 Türk Lirası). Cihazın Avrupa'daki satış fiyatını da 449 Euro tutarında belirlemiş olan Xiaomi şirketi, rakiplerinin karşısında fiyatı ile birlikte öne çıkacakmış gibi gözükmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.