Microsoft bir türk şirketini satın aldı

Dünya üzerindeki en büyük yazılım firmalarından biri olan Microsoft şirketi, dün akşam üzerinde yapmış olduğu açıklama ile beraber Türkiye merkezli olarak faaliyetlerine devam eden açık kaynak yazılım firmalarından Citus Data'yı satın almış olduğunu resmi bir şekilde duyurdu.

Microsoft bir türk şirketini satın aldı


Dünya üzerindeki en büyük yazılım firmalarından biri olan Microsoft şirketi, dün akşam üzerinde yapmış olduğu açıklama ile beraber Türkiye merkezli olarak faaliyetlerine devam eden açık kaynak yazılım firmalarından Citus Data'yı satın almış olduğunu resmi bir şekilde duyurdu. Microsoft Türkiye'nin Genel Müdürü görevinde bulunan  Murat Kansu tarafından LinkedIn üstünden gerçekleştirilmiş olan duyuruda satın alma işlemiyle alakalı olarak şu ifadelere açık bir şekilde yer verilmiş oldu;

'Ülkemizin yazılım pazarı içerisinde bir dünya oyuncusu olabilmesi amacıyla atmış olduğumuz adımlara bugün yeni bir tanesini daha ilave etmiş olduk. Türkiye’ye duymakta olduğumuz inancın bir göstergesi şeklinde, Türk girişimciler tarafından kurulmuş olan yazılım firmalarından Citus Data’yı bünyemize katabilmenin mutluluğuyla birlikte gururunu yaşamaktayız.’

Citus Data isimli şirket, Türkiye içerisinde kurulmuş bir firma olsa bile faaliyetlerine sadece Türkiye içerisinde değil, 40 tane çalışanının bulunmuş olduğu San Francisco’da yer alan 2. ofisinde de devam ettirmeyi sürdürmekte. Microsoft şirketi, geçmiş olduğumuz sene açık kaynak kodlu bir tane yazılım depolama platformu olarak öne çıkan GitHub’ı satın alıp açık kaynak yazılımlarına yönelik olarak yatırımlar gerçekleştirecek olduğunu belli etmişti. Ne Citus Data şirketi, ne ise Microsoft kısmı şu anda bu satın alma işleminin  tam olarak nasıl bir bedel ile gerçekleşmiş olduğunu hiç bir şekilde açıklamadı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.