Microsoft şirketi resmi bir şekilde onayladı

Microsoft şirketi yapmış olduğu açıklama içerisinde, Skype Web’in farklı tarayıcılarda değişik bir biçimde çalışan bir ''arama ve gerçek zamanlı medya'' teknolojisini kullanmakta olduğunu ifade etti.

Microsoft şirketi resmi bir şekilde onayladı


Microsoft şirketi yapmış olduğu açıklama içerisinde, Skype Web’in farklı tarayıcılarda değişik bir biçimde çalışan bir ''arama ve gerçek zamanlı medya'' teknolojisini kullanmakta olduğunu ifade etti. Bu sebepten dolayı, Skype Web desteği için Microsoft Edge ile birlikte Google Chrome tarayıcısında öncelik verme konusunda bir karar verdi.

Skype Web, çok daha kapsamı bulunan beta testinden geçtikten sonra 2016 senesinin nisan ayı içerisinde kullanıma açılmıştı. Geçmiş olduğumuz ay Microsoft şirketi, Skype Web kullanıcılarına Safari ile birlikte Firefox ve de Opera desteğini yakında durduracak olduğu hususunda uyarı gerçekleştirmişti. Lakin bu değişimin tam olarak ne zaman yapılacak olduğunu da hiç bir şekilde bildirmemişti. Bu sebepten dolayı Microsft şirketinin Safari desteğini bırakma  konusundaki hamlesi bizleri hiç bir şekilde şaşırtmadı.

Skype Web uygulamasının son sürümü, yenilenmiş olan bildirimler, HD özelliğine sahip bir görüntülü arama ve dahili arama kaydı benzerindeki pek çok yenilik içermekte.

Skype Web’in en son sürümünü resmi web sayfası üzerinden deneyebilirsiniz. Fakat deneyebilmek amacıyla Chrome ile birlikte Edge ya da Brave, Vivaldi benzerindeki Chromium tabanı bulunan tarayıcıların bilgisayarınız üzerinde yüklü  bir durumda olması gerekli. Safari desteğinin yeniden gelip gelmeyecek olduğu da halen kesin değil. Ancak açık bir şekilde Microsoft şirketinin öncelik listesi içerisinde yer almamakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.