Microsoft şirketi tercihini AMD ürünlerinden yana kullanacak

Intel şirketi, bu zamana kadar çıkmış olan tüm başarılı Surface dizüstü bilgisayarları için güç vermekteydi.

Microsoft şirketi tercihini AMD ürünlerinden yana kullanacak


Intel şirketi, bu zamana kadar çıkmış olan tüm başarılı Surface dizüstü bilgisayarları için güç vermekteydi. Bununla beraber Intel şirketi haricinde donanım kullanmakta olan yalnızca 2 tane Surface cihazı bulunmaktaydı. Bunlar ise Surface RT modeli ile birlikte Surface 2 isimli model; Bu modeller ise Nvidia şirketi tarafından geliştirilmiş olan ARM yongalarını kullanmaktaydı.

Fakat Intel şirketinin Surface serisiyle bulunan bağı kesilecek olabilir çünkü Microsoft şirketi, yolları ayırma konusunda çok yakın gözükmekte. Teknolojinin devi, geçmiş olduğumuz haftalar içerisinde ARM temeline sahip bir Surface Pro modeline yoğunlaşmış olduğunu duyurduğundan dolayı, bu beklenmemekte olan bir hamle de değil. Farklı haberlere bakılırsa da AMD Ryzen işlemcisiyle güçlendirilmiş durumdaki bir Surface dizüstü bilgisayarı gelecek gibi gözüküyor.

ARM tabanına sahip olan Surface Pro modelinin Excalibur kod isimli bir işlemci kullanacak olduğu da onaylanmış bir vaziyette. Haberlere bakılır ise Microsoft şirketi, Windows 10 işletim sistemiyle uyumlu bir şekilde çalışabilmesi amacıyla Qualcomm şirketiyle de sıkı bir şekilde çalışmalar yapmaya başlamış durumda.

Excalibur kod ismine sahip olan işlemcinin muhtemel olarak Snapdragon 8cx olması konusunda planlar yapılıyor. 8cx  ise Windows 10 işletim sistemine özel olarak tasarlanmış durumdaki bir işlemci ve Intel i5 işlemcisiyle de aynı seviyede. Snapdragon 8cx isimli işlemci aynı zaman içerisinde bu senenin sonlarına doğru çıkacağından dolayı Surface’ın zaman çizelgesi içinde uyum sağlıyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.