Microsoft şirketi yeni bir oyun stüdyosu mu alacak?

Microsoft şirketinin yeni bir tane oyun stüdyosunu daha bünyesine katacak olduğuna yönelik söylentiler dolaşmaya başladı.

Microsoft şirketi yeni bir oyun stüdyosu mu alacak?


Microsoft şirketinin yeni bir tane oyun stüdyosunu daha bünyesine katacak olduğuna yönelik söylentiler dolaşmaya başladı. Microsoft şirketi, E3 2018 kapsamında tam 5 tane oyun stüdyosunu Xbox platformuna özel  bir şekilde oyun yapmaları amacıyla satın almış olduğunu resmen duyurmuştu. Görünene bakılır ise ki teknoloji devi bu yapmış olduğu satın almalarla da duracak gibi gözükmüyor. Ortaya çıkmış olan iddialara bakılır ise Microsoft şirketi, Company of Heroes ile birlikte Warhammer 40.000: Dawn of War benzerindeki gerçek zamanlı  bir şekilde strateji oyunları yapmış olan Relic Entertainment şirketini satın alma konusunda hazırlıklar yapıyor.

Microsoft şirketinin Relic Entertainment şirketinin alacak olduğu şeklindeki söylenti ise, sızıntı haberleri sayesinde herkes tarafından tanınan Twitter kullanıcılarından Klobrille tarafınan ortaya atıldı. Kullanıcı, ortaya atmış olduğu iddiasıyla alakalı yeterli  bir şekilde kanıt sunmamış olsa bile E3 2016 içerisinde Microsoft şirketinin Age of Empires 4 oyunuyla alakalı duyuru yapacak olduğunu söylemiş ve bu konuyla alakalı olarakta haklı çıkmıştı.

Firma, sadece birkaç ay öncesinde de Pillars of Eternity ile birlikte The Outer Worlds benzerindeki oyunları yaratan Obisidian Entertainment şirketi ile birlikte Wasteland ve de Torment isimli serilerin yapımcısı InXile Entertainment şirketinin satın almış olduğuna yönelik duyurular gerçekleştirmişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.