Microsoft şirketinden Slack konusunda yasaklama

GeekWire adına sahip internet sitesi, Microsoft şirketinin çalışan personellerinin Slack kullanmasını yasaklamış olmasının yanında AWS ile birlikte Google Dokümanlar’ı firma içinde kullanmaktan vazgeçmiş olduğunu ve firmaya ait bir yasaklı uygulamalar listesi yer aldığını ifade etti.

Microsoft şirketinden Slack konusunda yasaklama


GeekWire adına sahip internet sitesi, Microsoft şirketinin çalışan personellerinin Slack kullanmasını yasaklamış olmasının yanında AWS ile birlikte Google Dokümanlar’ı firma içinde kullanmaktan vazgeçmiş olduğunu ve firmaya ait bir yasaklı uygulamalar listesi yer aldığını ifade etti. Microsoft şirketinin Slack isimli uygulamayı yasaklamış olması, kendi Teams uygulamasına rakip durumda olabilmesinden kaynaklanmamakta. Microsoft şirketi, Slack isimli bu uygulamanın güvenlik açıkları bulunduğunu belirtmekte.


Microsoft şirketi Slack isimli popüler uygulamanın yanında AWS ile birlikte Google Dokümanlar isimli servislerin de kullanımını kısıtlama konusunda bir karar almış durumda ve bundan böyle çalışanların bu  söz konusu servisleri kullanabilmesi amacıyla bir iş gerekçesine sahip durumda bulunmaları gerekli. Firma, öte yandan Grammarly adına sahip dil uygulamasının da program tarafından her tuş basımının izleniyor olmasını gerekçe göstererek firma içinde kullanılmasını yasaklamış oldu.  

Microsoft şirketi, bu senenin ilk günlerinde Microsoft Teams isimli uygulamasının ücretsiz durumdaki  versiyonunun rakibi Slack uygulamasına karşı piyasaya sunmuştu. Bu durumdan hemen öncesinde ise uygulamaya yeni toplantı ile birlikte arama gerçekleştirebilme özelliklerini ilave etmişlerdi. Firma, bu alan içerisinde Slack isimli servisle olan rekabetini de devam ettirmekte. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.