Microsoft şirketinden yeni bir işletim sistemi

2017 senesi içerisinde Microsoft şirketinin mobil cihazlar üzerindeki başarısız olan girişimleri artık  çok daha yeni bir strateji ihtiyacı doğurmaya başlamıştı.

Microsoft şirketinden yeni bir işletim sistemi


2017 senesi içerisinde Microsoft şirketinin mobil cihazlar üzerindeki başarısız olan girişimleri artık  çok daha yeni bir strateji ihtiyacı doğurmaya başlamıştı. Bu  söz konusu ihtiyaç kapsamında şirket çok daha hafif,  çok daha stabil bir durumda, çok daha uyumlu olan bir sistemle alakalı çalışmalara başlamıştı. Bir taraftan Windows 10 işletim sistemiyle bilgisayarlar üzerindeki pazar hakimiyetini devam ettiren Microsoft şirketi, öte yandan gizemli  olan bir işletim sistemini yaşama geçirmeyi de sürdürdü.

Tayvan’ın başkenti olan  Taipei içerisinde gerçekleştirilen Computex 2019 kapsamında onlarca sayıdaki yeni Windows ekosistemine dahil olabilecek bilgisayar tanıtımı yapıldı. Bu söz konusu bilgisayarlar, Windows işletim sisteminin gelecek senelerde çok daha önemli bir noktaya gelecek olduğunu da gösteren fazlasıyla önemli bir işarettir. Microsoft şirketinin son açıklamalarından bakılırsa Windows işletim sistemi yoluna ''Core OS'' veyahut Türkçesi ile ''Çekirdek İşletim Sistemi'' ismi ile devam etmiş olacak. 

Bilgisayarlar üzerinde yaşanmakta olan donanımsal değişimlerin ve devrimlere  çok daha uyumlu  bir durumda olması beklenmekte olan Windows Core OS işletim sistemi, hepimiz açısından çok iyi bir haberdir. Çünkü Microsoft şirketi, ilk kez resmi bir biçimde Core OS işletim sisteminin nihai sürümüyle alakalı çalışmaları başlatmış olduğunu resmen duyurdu. 

Fuar içerisinde yapılmış olan açıklamalara eş zamanlı bir şekilde Windows Blog üstünde paylaşılan bir içerikte, Core OS işletim sisteminin özelliklerinden bazıları da ortaya çıkmış oldu. Dizüstüler ile birlikte katlanabilir özelliğe sahip telefonlar, 2 ekranı olan bilgisayarlar ve daha çok mobil cihaz çeşidi için tamamen  özelleştirilmiş bir deneyim sunulacak olduğu da kesinleşmiş oldu. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.