Microsoft şirketine ait Edge Chromium için yakın bir zamanda çeviri özelliği gelecek

Microsoft şirketi, Edge isimli tarayıcısını Google şirketinin Chromium sistemine entegre edecek olduğunu da açıklamıştı.

Microsoft şirketine ait Edge Chromium için yakın bir zamanda çeviri özelliği gelecek


Microsoft şirketi, Edge isimli tarayıcısını Google şirketinin Chromium sistemine entegre edecek olduğunu da açıklamıştı. Geçmiş olduğumuz günlerde ise Microsoft Chromium Edge tarayıcısının önizleme sürümü paylaştı. Yeni bir tarayıcıya Google Chrome tarayıcısının özellikleri de artık yavaş bir şekilde ilave ediliyor.

Microsoft şirketi mühendislerinden bir tanesinin topluluk internet sitesi üzerinde yapmış olduğu açıklamaya bakılır ise, nisan ayının son günlerine gelmiş olduğumuzda tüm Canary kullanıcıları bu söz konusu özelliğe kavuşmuş durumda bulunacak. Gönderi içerisinde ''Çeviri yapabilmek amacıyla ilave bir şey yapmanıza  hiç bir şekilde gerek bulunmuyor. Çeviri ile ilgili özelliğinin dağıtımı işlem aşaması içerisinde ve ay sonuna kadar tüm Canary kullanıcıları edinmiş bir durumda olabilir.'' şeklindeki ifadesi kullanılmış durumda.

Bu söz konusu özellik, Microsoft Edge Canary kullanmakta olan kişilere gezmiş oldukları sayfayı farklı dile çevirebilme fırsatı veriyor olacak. İlave bir şekilde, tarayıcıda yeni bir tane çevir ikonu yer alacak. Adres çubuğu üzerindeki bu düğmeyi kullanıp sayfaları hemen çevirmekte olanaklı bir duruma gelecek.

Çeviriyle alakalı özellik ilk önce Canary versiyon içerisinde kullanılmaya başlanacak olsa bile Dev versiyona gelebilmesi amacıyla biraz daha zaman geçmesi gerekli olacak. Dev versiyonun ise haftalık bir şekilde güncellenmiş olduğu gerçeğinden yola çıkacak olursak, Edge tarayıcısının Dev versiyonu ise Mayıs 2019’un ilk günlerinde bu güncellemeye kavuşmuş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.