Yaşama 120 gramlık bir karaciğer ile tutunabildi

Antalya ili içerisinde, safra kanalları bulunmadan dünyaya gözlerini açan 11 aylık Azra Çelik, amcasından nakil edilen karaciğer dokusu sayesinde yaşama tutunmuş oldu.

Yaşama 120 gramlık bir karaciğer ile tutunabildi


Antalya ili içerisinde, safra kanalları bulunmadan dünyaya gözlerini açan 11 aylık Azra Çelik, amcasından nakil edilen karaciğer dokusu sayesinde yaşama tutunmuş oldu.

Doğmuş olduğu günden bu zamana kadar sarılıkla yaşamış olan ve vücudunun her tarafında kaşıntı bulunan 11 aylık Azra bebeği, amcasından alınmış 120 gram kadar karaciğer parçası yaşama bağlamış oldu. Medical Park Antalya Hastaneler Kompleksinin Organ Nakli Merkezindeki Karaciğer Nakli Sorumlusu görevinde bulunan Doçent Doktor İbrahim Aliosmanoğlu'nun tarafından karaciğer nakli gerçekleştirilen Azra bebek, taburcu olmak için hazırlanmakta.

Nakil ameliyatını gerçekleştirmiş olan Doçent Doktor İbrahim Aliosmanoğlu, Azra bebeğin getirildiği zaman sarılık değerlerinin fazlasıyla yüksek  bir seviyede olduğunu belirtip tedavi sürecini detaylı bir şekilde anlattı.  Doçent Doktor Aliosmanoğlu açıklamasında; ''Ankara ilindeki hastanelerde bir takım tetkikler gerçekleştirilmiş. Sarılık değerlerinin fazlasıyla yüksek bir durumda olduğu ve doğuştan safra kanallarının yer almadığı saptanmış. Sapsarı bir renk ile geldi bize. Bütün vücudunda kaşıntı yer almaktaydı. Tek bir  tedavisi de karaciğer nakliydi'' ifadelerine yer verdi.

Azra için karaciğer nakli yapılması konusunda karar verildiği zaman ilk önce anne ve de babasının verici olmayı istediğini ifade etmiş olan Doçent Doktor Aliosmanoğlu sonrasında ise; ''Fakat anne ile birlikte babayı değerlendirdiğimiz zaman kan gruplarının uygun bir durumda bulunmadığını gördük. Bunun üstüne amca karaciğerini vermeyi talep etti. Uygun olduğunu belirledikten sonra da 8 gün öncesinde amcasının karaciğerinin 120 gramlık bir kısmını Azra'ya nakil ettik'' ifadeleri ile konuştu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.