Microsoft şirketine ait yeni konsol o aksesuarları da destekleyecek

Microsoft şirketi, '‘Project Scarlett’' adına sahip yeni nesil Xbox ile alakalı olarak daha çok bilgi aktardı.

Microsoft şirketine ait yeni konsol o aksesuarları da destekleyecek


Microsoft şirketi, '‘Project Scarlett’' adına sahip yeni nesil Xbox ile alakalı olarak daha çok bilgi aktardı. Yeni çıkmış olan Xbox platformu ile birlikte Xbox One platformuna ait oyunlarını, oyun kolları ile beraber aksesuarlarını da destekliyor olacak. Xbox platformunun başı  olan Phil Spencer, Microsoft şirketinin Inside Xbox E3 konferansı esnasında ''Project Scarlett ile ilgili tasarımımızla alakalı olarak düşündük taşındık ve de  bu söz konusu yeni konsolun bütün jenerasyonlarla uyumlu bir durumda bulunmasını istediğimize bir karar verdik. Yalnızca oyunlar ile değil, aksesuarlar ile birlikte de. Oyuncuların bizlere oyunların yanı sıra aksesuarlar için ödemiş olduğu miktarın karşılığını da vermeyi istiyoruz'' ifadelerine yer verdi.

Windows Central için bir konuşma gerçekleştiren Xbox isimli popüler platformun ortak direktörü görevinde bulunan  Jason Ronald, bu durumun Xbox One ile alakalı olarak şu zamana kadar çıkmış Xbox Elite 2 ismine sahip oyun kolu benzerindeki bütün aksesuarlarla ilgili geçerli durumda bulunacağını da resmen onayladı. Ronald öte yandan, müşterilerini hiç bir şekilde mağdur bırakmayı istememekte olduklarını da ifade etti.

Xbox 360  platformuna ait oyun kollarının Xbox One platformuyla  uyumlu olmamasıyla beraber söz konusu bu haber, Xbox konsolunun oyuncularını sevindirebilecek bir haber desek yanlış olmaz. Microsoft şirketi, Project Scarlett ismine sahip konsolu 2020 senesinin Aralık ayı içerisinde yeni Halo Infinite adlı oyunuyla beraber piyasaya çıkartmayı da planlamakta. Yeni nesil konsol üzerinde 8K  özelliğine sahip bir çözünürlük desteği, SSD özellikli bir depolama ve de ışınları izleme (ray tracing) teknolojisi yer alacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.