Sözleşmeli öğretmenliklerle alakalı mülakatların sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmenlikle alakalı olarak sözlü sınavlar 12 Haziran 2019 tarihinden itibaren başlamış oldu.

Sözleşmeli öğretmenliklerle alakalı mülakatların sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmenlikle alakalı olarak sözlü sınavlar 12 Haziran 2019 tarihinden itibaren başlamış oldu. Toplam olarak 20.000 tane öğretmen adayının katılmış olduğu bu sınav 30 haziran tarihine kadar da sürecek. Sözleşmeli öğretmenlikle alakalı mülakata girmiş olan adaylar ise mülakat sonuçlarının açıklanacak olduğu tarihi çok fazla merak etmekteler.

Mülakata katılmış olan ve 60 puanın üstünde bir puan almayı başaran adaylar, başarılı bir şekilde sayılıp sözleşmeli öğretmenlik için atanmak amacıyla yapabilme hakkını elde etmiş olacak. Bu söz konusu adaylar en çok 20 tane eğitim kurumuyla alakalı olarak elektronik bir ortam içerisinde ortamda tercihte bulunabiliyor olacak. Söz konusu bu tercihler aynı il ya da değişik illerde yer alan eğitim kurumlarının arasından istenilmekte olan öncelik ile gerçekleştirilebiliyor olacak. Söz konusu bu tercihler ise herhangi bir ilde ya da ilçede yer alan milli eğitim müdürlüğü için de onaylatılmış olacak.

Açıklanmış olan bu başvuru takvimine bakılır ise, sözlü durumdaki sınavlar 12 ila 30 Haziran tarihi içerisinde gerçekleştirilecek ve sonuçlar ise 4 Temmuz tarihi içerisinde ilan edilmiş olacak.  Sözlü sınavların sonuçlarına yönelik itirazlar ise 8 ila 10 temmuz tarihi içerisinde alınmış olacak ve bunlar da 16 temmuz tarihi içerisinde sonuçlandırılmış olacak


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.