Microsoft şirketinin uyarısı çok şaşırttı

Microsoft şirketinin akıllı telefon sektörü içerisinde başarısız  bir durumda olduğu tatışmaya bile gerek olmayan bir gerçek.

Microsoft şirketinin uyarısı çok şaşırttı


Microsoft şirketinin akıllı telefon sektörü içerisinde başarısız  bir durumda olduğu tatışmaya bile gerek olmayan bir gerçek. Geçmiş olduğumuz senelerde özellikle de Lumia serisindeki akıllı telefonlarla Windows Mobile ürünlerinin yaygınlaştırılması istense bile, gerek 3. tarafta yer alan geliştiricilerin yeterli bir ilgiyi görmemiş olması ve Microsoft şirketinin tek arayüz tasarımı benzerindeki kısıtlayıcı kurallar koymuş olmasından dolayı işler tersine gitmişti.

Bu nun dahilinde Windows Mobile’a bulunan desteği sene sonunda kesecek olduğu bilinen Microsoft şirketinin, kullanıcılarını rakiplerine yönlendirmeye çalışması da herkesi çok fazla şaşırttı. Aslına bakılırsa farklı bir şans olmadığını düşündüğümüz  zaman bu çok fazla şaşırtıcı gelmemekte.

Microsoft şirketinin Windows 10 Mobile ürün sayfası üzerinde, Sıkça Sorulan Sorular isimli özel bir bölüm yer almakta. Bu bölüm içerisinde ”''Windows Mobile kullananlar bundan sonraki süreçte ne yapmalı?'' şeklinde sorulan soruya, Microsoft şirketinin cevabı ise iOS veyahut Android cihazlara geçiş gerçekleştirmelerini tavsiye etmekteyiz oldu.

Bir yazılım veyahut donanımın en önemli durumdaki kriteri hiç şüphesizki güvenlik. Bunun dahilinde ise Microsoft şirketi, Windows Mobile işletim sistemi için güvenlik yamalarını paylaşmayı bırakıp, sene sonunda da kendisine ait olan işletim sisteminin fişini çekmek için hazırlanmakta.

Cihazlar alsında çalışmayı sürdürecek, ancak güvenlik açıklarına karşı da tamamen savunmasız bir durumda olacaklar. Windows 10 Mobile işletim sisteminde sürüm 1709’ın kullanılmakta olduğu akıllı telefonlarda 10 Aralık tarihinde, 1703 isimli sürümün bulunduğu Lumia 640 ile birlikte 640 XL modellerinde de 11 Haziran tarihi içerisinde destek sona ermiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.