Microsoft'tan Windows 10 için özel güncelleme

18312 yapı numarası bulunan son Windows 10 işletim sisteminin önizleme sürümüne bakılırsa Microsoft şirketi, disk alanı yönetimiyle birlikte bilgisayar sıfırlama hususlarında çok önemli değişiklikler gerçekleştirmekte.

Microsoft'tan Windows 10 için özel güncelleme


18312 yapı numarası bulunan son Windows 10 işletim sisteminin önizleme sürümüne bakılırsa Microsoft şirketi, disk alanı yönetimiyle birlikte bilgisayar sıfırlama hususlarında çok önemli değişiklikler gerçekleştirmekte.
Microsoft şirketi, disk alanının yönetimi ile birlikte bilgisayarı sıfırlama ve de Windows Subsystem for Linux (WSL)'la alakalı çok önemli geliştirmelere yer veren yeni Windows 10 işletim sistemi güncellemesini paylaştı. Güncelleme ise, 3 Ocak tarihi itibariyle test kullanıcılarının erişimine açılmış olan build 18309 isimli sürümünü build 18312 isimli sürüme güncellemiş oluyor.

Güncellemeyle beraber Windows işletim sistemi, disk alanıyla ilgili yönetimini değiştirmiş oluyor. Disk alanının bir bölümü güncellemeler ile birlikte uygulamalar, geçici durumdaki dosyalar ve sistem önbelleğiyle ilgili olarak ayrılıyor. Microsoft şirketinin açıklamasına bakılır ise '‘Ayrılmış Disk Alanı’'nın maksadı, kritik durumdaki işletim sistemi işlevlerinin disk alanına sürekli olarak erişim sağlayabilmesidir.

Güncellemenin getirmiş olduğu bir başka değişiklikte bilgisayarı sıfırlama ile alakalı. Windows 10 işletim sisteminin kullanıcıları bilgisayarlarını sıfırlayabilmek amacıyla aynı adımları uygulayabiliyor olacaklar fakat yeni arayüz ile birlikte çok daha az adımın yanı sıra daha hızlı bir  şekilde sıfırlama sunmakta. Öte yandan yenilenen sıfırlama arayüzü, değişik yapılandırmaya sahip durumdaki bilgisayarların çok daha stabil bir şekilde çalışmasını sağlamakta.

Son gelmiş olan özellikte WSL komut satırının aracına (wsl.exe) yeni  bir komut satırının seçenekleri ilave etmiş oluyor. öte yandan yeniliklerin arasında birleştirilmiş durumdaki komut satırının seçenekleri, sistem dışındaki sürücüler de dahil olmak üzre basit yan yüklemelerle alakalı olarak dağıtımı içe aktarma seçeneğinin yanı sıra  WSL dağıtımı konusunda çok daha basit bir ortam yönetimi amacıyla dışa aktarma seçeneği de yer alıyor.

En son ise güncelleme ile beraber işlem başına Fiber Yerel Depolama (FLS) yuvasını ayırma üst sınırı yükseltilmiş olacak. Bu bahsi geçen güncelleme özellikle de FLS limiti sebebiyle pek çok DAW (Dijital Ses İş İstasyonları) eklentisini yükleyememekte olan müzisyenler için fazlasıyla yararlı olacaktır.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.