Microsoft Word'den Google Play üzerinde büyük bir başarı

Microsoft şirketi son zamanlar içerisinde herkesin dikkatlerini çeken bir başka başarıya daha imzasını atmış durumda.

Microsoft Word'den Google Play üzerinde büyük bir başarı


Microsoft şirketi son zamanlar içerisinde herkesin dikkatlerini çeken bir başka başarıya daha imzasını atmış durumda. Google Play Store mağazasına bakıldığında, dünya üzerinde en fazla kullanımı gerçekleştirilmiş olan Office uygulamaları arasında yer alan Microsoft şirketinin sözcük işlem programlarından Word, dünyanın tamamında toplam da 1 milyar tane indirme seviyesini aşmış durumda.

Firmanın öteki Office uygulamaları da fazlasıyla iyi bir seviyedeki indirme sayılarına ulaşmış bir haldeler. Elektronik bir şekilde tablo uygulaması olarak bilinen Excel, sunum hazırlamak amacıyla kullanılan PowerPoint ve ayrca bulut depolama uygulamalarından OneDrive’ın her bir tanesinde 500 milyon taneden çok indirme sayısı gözükmekte. E-posta uygulamalarından bir tanesi olan Outlook'ta Google Play Store üstünde 100 milyon taneden çok indirilmiş bir vaziyette. Office 365 isimli uygulamayı bilgisayarına kurmuş olanların sayısı da 1.5 milyar tane. Android Police isimli platform, Microsoft şirketinin Office uygulamalarını farklı cihazlar içine önceden yüklenmiş bir biçimde gelmesi amacıyla firmaların bazılarıyla ücretli bir şekilde anlaşmalar yapmış olduğunu ifade ederek, bu  söz konusu rakamların Google Play Store üstünden indirilmemiş olduğunu da ifade ediyor.

Word isimli uygulamanın bu söz konusu başarısı az da olsa ironik bir hikayeyi barındırmakta. Geçmiş olduğumuz ay  içerisinde Bill Gates, gerçekleştirdiği bir röportaj esnasında mobil işletim dünyası içinde bu zamana kadarki yapılan en büyük hatalarının, iOS işletim sistemini yalnızca bir rakip şeklinde görüyor olmak ve iOS işletim sistemi üzerinde Microsoft şirketine ait uygulamalarını kullandırmamanın olduğu konusunda bir itirafta bulundu. Microsoft şirketinin mobil işletim sistemleri üstüne gerçekleştirdiği çalışmaları rakiplerine kıyaslandığı zaman çok başarılı olamasa bile, Microsoft Office isimli uygulamanın mobil durumdaki sürümleri aynı masaüstünde yer alan meslektaşlarında olduğu gibi halen pazar payının çok büyük bir kısmını almakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.