Microsoft ve Xbox Live hesapları belirli bir zaman kullanılmazsa kapanacak

Skype ile birlikte Outlook ve Xbox benzerindeki çevrimiçi hizmetlerin sahibi olan Microsoft şirketi yeni bir tane daha haber duyuru yaptı

Microsoft ve Xbox Live hesapları belirli bir zaman kullanılmazsa kapanacak


Skype ile birlikte Outlook ve Xbox benzerindeki çevrimiçi hizmetlerin sahibi olan Microsoft şirketi yeni bir tane daha haber duyuru yaptı. Microsoft şirketi yapmış olduğu açıklama içerisinde Microsoft ya da Xbox hesaplarınıza 2 yıl boyunca erişim sağlamadığınız taktirde, hesabınız komple ortadan kaldırılmış olacak. Bu söz konusu durum, eskiden hesap oluşturarak şifrelerini ya da hesabını unutmuş durumdaki kişilerin işlerine fayda sağlayabilir fakat Microsoft şirketine bağlı Outlook isimli hesabın şifresini unutmuş olmasına karşın başka siteler üzerinde kullanmakta olan kişiler açısından da kötü durumda bulunabilir.

Firmanın dediklerine bakılırsa söz konusu bu politikanın uygulanma işlemlerine 30 Ağustos 2019 tarihi itibariyle başlanmış olacak. Firmanın söz konusu bu politikaya geçme nedeni de duplike ile birlikte ölü hesaplardan kurtulabilmek olduğu konusunda açıklama yapıldı. Microsoft şirketi, hesabınızı 2 sene süresince inaktif kalmış olsa dahi kapatılmamasının başka bir yolunun olduğunu ifade etti. Eğer hesabınız üzerinde aylık aboneliğiniz var ise ya da bir şey satın almışsanız bu zaman uzamaya devam ediyor.

Firma öte yandan bir hesabın içinde borç durumu var ise hesabın hiç bir şekilde kapatılmayacak olduğunu ifade etti. Bir ya da daha çok alt hesabı bulunan aile hesapları ise alt hesaplar aktif durumda kullanıldığı müddetçe kapatılmıyor olacak. Yani bundan böyle Xbox ya da Microsoft üzerinde yer alan hesabınızın hiç bir şekilde  kapatılmamasını istemekteyseniz, ayda bir defa giriş yaparak sonrasında çıkmasınızı tavsiye ediyoruz.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.