MIUI 11 ile hangi yeniliklerin geleceği açıklandı

Çin asıllı akıllı telefon üreticilerden Xiaomi şirketinin Android işletim sistemi üstüne inşa etmiş olduğu kendi arayüzü MIUI, en iyi bir şekilde akıllı telefon deneyimini sunmuyor olabilir.

MIUI 11 ile hangi yeniliklerin geleceği açıklandı


Çin asıllı akıllı telefon üreticilerden Xiaomi şirketinin Android işletim sistemi üstüne inşa etmiş olduğu kendi arayüzü MIUI, en iyi bir şekilde akıllı telefon deneyimini sunmuyor olabilir. Fakat firma, MIUI’ı  çok daha kullanıcı dostu bir duruma getirebilmek amacıyla çalışmalarını devam ettiriyor. MIUI'nun Ürün Direktörü görevinde bulunan Liu Ming ile Tasarım Direktörü görevindeki Ge Rui, Weibo üzerinde MIUI kullanıcılarıyla bir soru-yanıt etkinliği gerçekleştirdi ve şu an içerisinde geliştirilme aşamasında bulunan MIUI 11 ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. MIUI ile beraber Xiaomi  cihaz kullanıcılarını beklemekte olan yenilikler ise şöyle;

Xiaomi şirketi, MIUI 6’dan bu zamana aynı simgeleri kullanmaktaydı. MIUI 11 üzerinde simgeler çok daha modern ve de kullanıcı dostu olabilecek bir biçimde güncellenmiş olacak. Öte yandan sistem animasyonları, kullanıcıları  çok daha az bir şekilde rahatsız edecek ve sistemi  çok daha az yoracak biçimde yumuşatılmış olacak.

MIUI 11 sürümüyle beraber kullanıcılar, Ultra Güç Tasarrufu ismi altında yeni bir  tane pil yönetimi moduyla karşılaşmış olacaklar.  Xiaomi şirketi, MIUI 10 tanıtılmasının sonrasında bir  çok değişik çentikli telefon tanıtımı yaptı. Lakin MIUI durum çubuğu, çentikli özelliğe sahip telefon tasarımıyla %100 uyumlu bir biçimde çalışmamakta. MIUI 11 ise, çentikli ve tam ekrana sahip akıllı telefonlarla fazlasıyla daha iyi uyum sağlamış olacak.

MIUI 11 ayrıca, çekilen ekran görüntülerini paylaşıldıktan hemen sonra silebilen otomatik bir özelliğe sahip olarak karşımıza çıkacak. Bu özellikle beraber galerinin ekran görüntüleriyle dolup taşması da engellenmiş bir durumda olacak.

Karanlık mod ise artık  çok daha yeni bir arayüz trendi durumuna gelmiş vaziyette. Xiaomi şirketi, MIUI 11 sürümüyle beraber kullanıcılara sistem geneli içerisinde bir karanlık modu olanaklı kılacak. Bunun sayesinde ise özellikle OLED ekrana sahip Xiaomi modelleri içerisinde güç tasarrufu da olanaklı olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.