Sony şirketinden fabrika kapatma kararı

Geçmiş olduğumuz sene güncel durumdaki döviz kuru ile 4,8 milyar lira tutarını bulan bir zarar yaşamış olduğu ifade edilen Sony şirketi, telefon piyasasının kaybeden firmasını oynamamak amacıyla Çin’de yer alan akıllı telefon üreten fabrikasını kapatma kararı aldı.

Sony şirketinden fabrika kapatma kararı


Geçmiş olduğumuz sene güncel durumdaki döviz kuru ile 4,8 milyar lira tutarını bulan bir zarar yaşamış olduğu ifade edilen Sony şirketi, telefon piyasasının kaybeden firmasını oynamamak amacıyla Çin’de yer alan akıllı telefon üreten fabrikasını kapatma kararı aldı. Reuters’tan aktarılmış olanlara bakılırsa Japon menşeili elektronik şirketi, çok yakın bir zaman içerisinde üretimini Pekin’den kaldırarak Tayland’a taşımış olacak.

Tayland'da yer alan üretim tesisi, Sony şirketinin tek akıllı telefon üretim merkezi olarak öne çıkacak fakat firma, anlaşmalı bulunduğu bir takım dış kaynaklara da üretim yaptırmayı sürdürecek.

Sony şirketi, akıllı telefon pazarı içerisinde öteki firmalara nazaran çok küçük bir paya sahip. Hatta istatistiklerden söz edecek olursak Avrupa ile Japonya akıllı telefon pazarı içerisinde yer alan payı %1’in  daha da altında. Bu denli düşük bir yüzde ile bile Sony şirketi, telefon dünyasındaki dev firmaların yaşamış olduğu yeni ürün çıkartma döngülerinin uzun olması, sektör içerisindeki inovatif fikir azlığı ve daha yeni pazarların oluşmuyor olması gibi problemlerden muzdarip. 

Fakat her ne olur ise olsun Sony şirketi, üst düzeyde telefonlar çıkartmayı sürdürüyor. Geçmiş olduğumuz ay Barselona’da yer alan MWC 2019 kapsamında detayları ortaya çıkmış olan Sony Xperia 1 modelinin firmanın gümbür gümbür gelecek bu yılki amiral gemisi modeli olması da fazlasıyla muhtemel.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.