MIUI üzerindeki sinir bozan reklamların kaldırılacağı açıklandı

Çin asıllı akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi şirketi, müşterilerilerine uygun fiyata sahip yüksek teknoloji ürünleri sunmaya devam ediyor.

MIUI üzerindeki sinir bozan reklamların kaldırılacağı açıklandı


Çin asıllı akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi şirketi, müşterilerilerine uygun fiyata sahip yüksek teknoloji ürünleri sunmaya devam ediyor. Firma, yazılım geliştirmesi hususunda yeterli  durumdaki bütçeyi sağlayabilmek amacıyla Android işletim sistemi üstüne kurmuş olduğu MIUI arayüzü üzerinde kullanıcılara reklamlar göstermekte. Bunun sayesinde ise hem tüketiciler uygun fiyata sahip bir şekilde telefonlara ulaşabilmekte, hem ise firma satışlarından  çok daha yüksek  bir şekilde gelir elde edebilmiş oluyor.

Xiaomi  şirketinin kullanıcıları, cihazları uygun fiyata sahip olarak aldığı için reklam gösterilmesinden çok büyük rahatsızlık duymamakta fakat reklamların bazıları kullanıcı deneyimini çok fazla etkileyebiliyor. Xiaomi  şirketinin Ürün Direktörü görevinde bulunan Wang Teng Thomas ise, Weibo üstünden yapmış olduğu açıklamada MIUI arayüzünde yer alan ve kullanıcıları rahatsız etmekte olan reklamlardan bazılarının kaldırılacağını  resmen duyurdu. Lakin bütün reklamlar değil sadece kullanıcı deneyimini olumsuz bir şekilde etkileyen reklamlar kaldırılmış olacak.

Wang Teng Thomas, yakın bir gelecek içerisinde MIUI arayüzüne aşağıda yer alan bazı özellikleri getirmeyi planlamakta olduklarını da ifade etti;

- WeChat / QQ konuşmaları üzerinde kayıt alabilme olanağı.
- Resim ile birlikte fotoğraf, mesaj veyahut diğer dosyalarda içindekilerin 3 gün içinde otomatik bir şekilde silinebildiği bir çöp kutusu.
- Küçük boyuta sahip içeriklerlerden bazılarının görüntülenmesini basitleştirecek bir büyüteç.
- 12 saat süresince okunmayan bildirimlerin tekrardan görüntülenebilecek olduğu bir bildirim kutusu.
- Sadece SMS ile Telefon uygulamalarının kullanabilmekte olduğu bir Ultra Güç Tasarrufu modu.
- Takvim üzerinde bir gün içindeki değişik olaylar için programla birlikte uyarılar.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.