LGS Sınavı ile alakalı başvurular başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran tarihi içerisinde gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'yla alakalı olarak 3 Nisan tarihinde bir kılavuz paylaştı.

LGS Sınavı ile alakalı başvurular başladı


Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Haziran tarihi içerisinde gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'yla alakalı olarak 3 Nisan tarihinde bir kılavuz paylaştı. Buna bakılır ise öğrenciler, LGS ile ilgili başvurularını 14 Nisan tarihine kadar yapmış olacak. Türkiye tamamında 1.526 tane liseye toplamda 139.120  tane öğrenci sınav ile alınacak. Sonuçlarda 24 Haziran tarihi içerisinde resmi bir şekilde duyurulacak. Sınav İle Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına Yönelik Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’na bakılır ise, LGS sınavı için başvurular 3 Nisan tarihinde resmen başladı.

Sınav ile öğrenci alımı yapacak fen ile birlikte sosyal bilimler, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin teknik durumdaki programları ve özel programla proje uygulamasına başlayan liselere gitmeyi isteyen adaylar, 14 Nisan tarihine kadar başvurularını elektronik ortam üstünden öğrenim görmeye devam ettikleri okullara gerçekleştirecek. Türkiye'nin tamamında 1.526 tane liseye toplamda 139.120  tane öğrenci sınavla alınmış olacak. Böylelikle geçtiğimiz sene 126.510 tane olan kontenjan sayısı  ise bu yıl %9 oranında bir artış göstermiş oldu.

Sınav için giriş belgeleri ise, 22 Mayıs tarihi içerisinde açıklanacak. 1 Haziran tarihinde gerçekleşecek bu sınavın sonrasında adaylar, sonuçlarını da 24 Haziran tarihi içerisinde öğrenebilecek. Yeni kılavuz içerisinde sınavla alım yapacak okullara yerleştirmelerde eskiden 2. sırada bulunan yaş kriteri  ise en son kriter şeklinde belirlenmiş durumda.

Etiketler; #meb #lgs #sınav

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.