Netflix platformundan açıklama geldi

Netflix platformu, geçmiş olduğumuz günlerde iOS  işletim sistemli cihazlar için çok büyük bir tepki çekmiş olan bir karar almış ve iOS cihazlar üzerindeki uygulamalarından AirPlay isimli özelliğini kaldırma kararı almıştı

Netflix platformundan açıklama geldi


Netflix platformu, geçmiş olduğumuz günlerde iOS  işletim sistemli cihazlar için çok büyük bir tepki çekmiş olan bir karar almış ve iOS cihazlar üzerindeki uygulamalarından AirPlay isimli özelliğini kaldırma kararı almıştı. Netflix platformu, bu değişikliği ise geçmiş olduğumuz hafta kendi web sayfası üstünden duyurmuş ve  yapılan bu değişikliği ''teknik açıdaki kısıtlamalar''la ilişkilendirmişti.

Verge’e yapılmış olan bir açıklama içerisinde gerçekleştirilen bu değişikliğin arkasında ise Apple şirketinin AirPlay’i 3. parti TV’lere açmasının bulunduğundan söz edildi. 3. parti TV’ler sebebiyle kapatılmasının asıl nedeniyse kullanıcının içeriği Apple TV üzerinden mi yoksa değişik bir cihazdan mı göndermekte olduğunun bilinememesi.

Netflix, bu konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''Üyelerimizin kullanmakta oldukları cihazlarda mükemmel bir Netflix deneyimi yaşamakta olduklarından emin olmayı istiyoruz. AirPlay’in 3. parti cihazlara açılmış olmasıyla beraber, cihazlar arasında yer alan ayrımı yapabilmemizin herhangi bir yolu kalmamış oldu. Bu nedenden dolayı da, izleme kalite standartlarını korumak amacıyla Netflix platformunun AirPlay desteğini sürdürmeme konusunda bir karar aldık. Üyeler ise Apple TV’ler ya da öteki cihazlardaki uygulamalardan erişimi sürdürebilirler.''

Yayın platformu tarafından AirPlay isimli desteğinin tekrardan getirilip getirilmeyecek olduğu daha kesin değil fakat görünen o ki yapılmış olan bu değişikliğin tek nedeni ''teknik açıdaki kısıtlamalar'' da değil.   

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.