Netflix'ten Apple TV konusunda açıklama geldi

Apple şirketinin 25 Mart tarihinde gerçekleştirecek olduğu etkinlikle alakalı çok büyük bir bekleyiş bulunuyor.

Netflix'ten Apple TV konusunda açıklama geldi


Apple şirketinin 25 Mart tarihinde gerçekleştirecek olduğu etkinlikle alakalı çok büyük bir bekleyiş bulunuyor. Ana teması ''Gösteri Zamanı'' olarak belirlenen bu etkinlik, yeni dönem içerisinde Apple şirketinin odaklanacak olduğu servisleri de tanıtmış olacak. Bu servislerin arasında  ise TV yayın hizmetleri de yer alıyor.

Netflix şirketinin CEO’su görevinde bulunan Reed Hastings ise bu hususta bir açıklamaya gerçekleştirken; ''Onların servislerine entegre olmama konusunda seçim yaptık'' şeklinde bir açıklama gerçekleştirdi. Apple şirketinin yeni TV yayın uygulamasının platformda yer alan içerikleri toplayan bir uygulama olması konusunda da beklenti var.

Apple şirketinin değişik içerik üreticilerinin eserlerini kendi servisi üzerinde paylaşması, muhtemel olarak üyeliklerin de Apple üstünden yapılacak olduğu anlamına gelmekte. Hali ile App Store üstünden gerçekleştirilen işlemlerde ise Apple şirketi çok ciddi bir kesinti yaratmış oluyor.

Apple şirketi, platformunda öteki büyük yayın servisleri ile görüşmelerini de bir taraftan sürdürüyor. Amazon benzerindeki devlerin değişik kanallardan ürünlerinin dağıtımını yapması çok normal fakat Netflix platformu için Apple şirketi büyük bir rakip konumunda yer alıyor.

Apple şirketi kendisini daha öncesinde Netflix platformuna bir çeşit rakip şeklinde konumlandırmıştı ve daha sonraki büyük TV serisini aramaya çok daha önceden başlamıştı. Apple şirketinin yeni servisini tam olarak nasıl yönetecek olduğu halen bilinmemekte olsa bile özgün içeriklere sahip olarak karşımıza çıkacağı da biliniyor.

Çevrimiçi yayın servislerindeki piyasa gün geçtikçe daha çok kızışmakta. Dizilerin internet üzerinden korsan bir şekilde izlendiği dönemler bu şekilde giderse çok yakın bir zamanda tekrardan başlayacak ve değişik değişik platformlara para ödemesi yapamayan kullanıcılar korsana dönüş yapacak. Apple şirketi bu açıdan bir yenilik yaratabilir ise piyasa içerisinde çok önemli bir aktör olarak kalacaktır.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.