Netflix yeni bombasını patlattı

Dünya üzerindeki en büyük çevrimiçi şeklindeki yayın platformu olarak öne çıkan Netflix, Türkiye’de yer alan içerik yatırımlarını çoğaltmayı sürdürmekte.

Netflix yeni bombasını patlattı


Dünya üzerindeki en büyük çevrimiçi şeklindeki yayın platformu olarak öne çıkan Netflix, Türkiye’de yer alan içerik yatırımlarını çoğaltmayı sürdürmekte. Geçmiş olduğumuz aylar içerisinde Doğan Holding şirketinin çatısı altında kurulmuş BluTV şirketine ait Masum isimli diziyi kütüphanesi içeriisne ilave eden Netflix platformu, geçmiş olduğumuz günlerde ise Doğuş Holding’in sahibi olduğu PuhuTV üzerinde yayınlanmış isimli dizinin yayın haklarını tamamen satın aldı.

Netflix platformunun Fİ’ye ait yayın haklarını  tam olarak ne kadara satın almış olduğuna yönelik bir bilgi bulunmamakta fakat Netflix platformunun Türkiye içeriisnde ilgi görmüş içerikleri kütüphanesine hızlı bir şekilde eklemeyi sürdüreceği de düşünülmekte. Yerli  durumdaki popüler hale gelen içeriklerin arka arkaya Netflix’e satılmış olması, yayın servisinin ülkemiz içeriisndeki popülerliğinin arttırabilmesi amacıyla olumlu bir gelişme olsa bile yerli  olarka öne çıkan platformların başa çıkma konusunda zorlanacakları bir rekabete girmelerine de sebep olmakta.

Puhu TV platformu , Fİ isimli diziden sonra aynı orana sahip sükse yapabilecek bir içerik ortaya çıkartmayı da hiç bir şekilde başaramamıştı. Bu sebepten dolayı da Fİ isimli dizinin yayın haklarını Netflix platformuna satmış olması, platform yönünden çok karlı bir iş gibi gözüküyor olabilir lakin gelecekte oluşturacak olduğu içeriklerde karşısında Netflix çok daha güçlü bir rakip  olarak yer alacağından dolayı popülerleşmekte çok daha fazla zorlanabilir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.