Eğitime destek konusunda bir çağrıda bulundu

TED, yapmış olduğu bir duyuruyla kamuoyunu, başarılı ve  de maddi olanakları bulunmayan öğrencilerin eğitimlerine destek olmak için çağırıyor.

Eğitime destek konusunda bir çağrıda bulundu


TED, yapmış olduğu bir duyuruyla kamuoyunu, başarılı ve  de maddi olanakları bulunmayan öğrencilerin eğitimlerine destek olmak için çağırıyor.

Eğitim alanı içerisinde faaliyet göstermeye devam eden sivil toplum kuruluşlarından Türk Eğitim Derneği (TED), ekranlara gelecek mecburi yayın çalışması ile birlikte '‘eğitim değiştirir’' ifadelerine de yer vererek, kamuoyuna,  çok başarılı ancak maddi olanaksızlar sebebiyle güzel bir gelecekten mahrum kalmış öğrencilerin eğitimlerine destek olma konusunda bir çağrıda bulunuyor.

TED, Türkiye'nin tamamında gerçekleştirilmekte olan merkezi sınav ve daha sonra yapılan mülakatlar esnasında başarılı olmuş öğrenciler içim '‘Tam Eğitim Bursu’' vermekte. Bu burs ile birlikte, öğrencilerin yalnızca okullarının ücretleri değil; cep harçlıkları ile birlikte servis masrafları, yemek paralar, kırtasiye masrafları, kıyafet masrafları ve yatılı bir durumdaysa pansiyon giderleri  de olmak üzre bütün eğitim masrafları karşılanmakta. Sisteme girme konusunda bir hak kazanıp TED Okulları içerisinde eğitim görmekte olan ve mezun olmayı başaran öğrencilerin, üniversite eğitimleri süresince de bursları devam etmekte. Öte yandan, üniversite öğrencilerinin stajlarıyla birlikte kariyer takiplerinin yapılmış olduğu bu sistem üzerinde, mezun  olmuş öğrencilerin işe yerleşme konusundaki süreçleri de destekleniyor ve detaylı bir şekilde izleniyor. Burs sistemi içerisinden bugüne kadarki zamanda yaklaşık olarak 50.000 tane öğrenci yararlanmış oldu.

Etiketler; #meb #burs #ted

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.