O sitelerle alakalı yeni bir güncelleme yolda

Kripto madencilik yapmakta olan sitelerin yanı sıra kötü maksatlı yazılım barındırmakta olan internet sayfaları girilmiş olduğu an itibariyle kullanıcıyı adeta esir altına alabilmekte.

O sitelerle alakalı yeni bir güncelleme yolda


Kripto madencilik yapmakta olan sitelerin yanı sıra kötü maksatlı yazılım barındırmakta olan internet sayfaları girilmiş olduğu an itibariyle kullanıcıyı adeta esir altına alabilmekte. Geri gitme tuşuna ne kadar fazla basılsa bile aynı sayfaya dönmekte olan kulanıcıların bu durumdan kurtulabilmek amacıyla tek bir çareleri  ise sekmeyi kapatmak şeklinde oluyor. Google şirketi de internet tarayıcılarından Chrome'u çok yakın bir zamanda bu kötü amaca sahip internet sitelerine karşı güncellemiş olacak.

Nerdeyse 15 ila 20 seneden beri internet üzerinde karşımıza çıkmakta olan ''geri gitme  tuşunun çalışmama'' şeklindeki problemi; istemiyor olduğumuz sayfaların açılmaları ile birlikte videoların ya da indirmelerin  hızlı bir şekilde başlamasına ve bunun kapsamında ise bilgisayarımızın kontrolünün elimizden çıkabilmesine neden olmaktaydı. Bununla ilgili olarka kötü maksatlı internet sayfaları ''geçmiş''inize müdahale edebilmekte, daha önceki internet girdi bilgilerinizi de kendi internet adresi ile birlikte değiştirmekteydi.

''pushState'' (bağlantı için yönlendirme) şeklindeki komutla kötü maksatlı kişilerin bu olayı yapmasına izin vermekte olan HTML5'le alakalı olarak ilk çözüm  ise Chromium'un geliştiricileri tarafından 2016 senesinin Kasım ayı içerisinde gelmişti. Google şirketi de bu söz konusu  çözümü kendi internet tarayıcılarından Chrome üzerinde uygulamış olacak. Daha sonraki güncellemeden sonra kullanıcıların sayfa içinde herhangi bir  şekilde bağlantıya tıklamamış olduğu durumda Chrome tarayıcısı, ''pushState'' adlı yönlendirme komutunu da görmezden gelmiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.