Öğrenciler için tatil konusunda yeni bir düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tatil ile ilgili takvimini tekarrdan düzenledi. Buna bakılır ise öğrenciler kasım ayı ile nisan ayında da birer haftalık bir ara tatil yapmış olacak.

Öğrenciler için tatil konusunda yeni bir düzenleme


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tatil ile ilgili takvimini tekarrdan düzenledi. Buna bakılır ise öğrenciler kasım ayı ile nisan ayında da birer haftalık bir ara tatil yapmış olacak. Böylelikle de öğrenciler bir tanesi yaz, ötekisi yarıyıl, 2 tanesi de ara olmak üzre tam 4 defa tatile çıkmış olacak. Yaz tatili 11 haftalık bir süreç, yarıyıl tatili  ise daha öncesinde de olduğu gibi 2 haftalık bir süreç, ara tatillerin zamanları da 1’er hafta olarak yapılacak. Öğretmenler ise, ara tatiller esnasında mesleki çalışmalar ile birlikte zümre toplantıları ve de seminerler amacıyla okullarda yer alacak. Bakan görevinde bulunan Ziya Selçuk ise; ''Verimliliği daha fazla arttırabilmek, öğretmenlerimizin nefes almalarına da fırsat sağlamayı istiyoruz'' ifadelerine yer verdi.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), tatil ile birlikte okul zamanlarının  çok daha verimli bir duruma getirilmesi sebebiyle çok daha yeni bir eğitim ve öğretim çalışma takviminin modelini hazırlamış durumda. Buna bakılır ise, 13 haftadan oluşan yaz tatili öğrencilerin öğrenme konusundaki motivasyonlarını yitirecek kadar okuldan uzak kalmamaları amacıyla 11 hafta şeklinde düzenlenmiş bir durumda. Yaz tatilinden alınmış olan bu 2 hafta, kasım ile birlikte nisan ayları içerisinde 1’er haftalık farklı ara tatil şeklinde verilmiş olacak. Yenilnenen modele bakılır ise, artık okullarda bir hafta daha erken açılmış olacak ve, 1 hafta daha geç tarihte kapanmış olacak. Yarıyılın yanı sıra yaz tatiliyle beraber öğrenciler 4  farklı dönemde de tatil yapmış olacak. Öğretmenler ise ara tatil esnasında zümre toplantıları ile birlikte seminerler amacıyla okullarda yer alacak. Öğretmenlerin sene sonu seminerleri ise bu ara tatiller esnasında düzenlenmiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.