O uygulamayı kaldırmayacağını açıkladı

Suudi Arabistan'nın hükumeti tarafından vatandaşların kullanılmasına sunulmuş durumdaki Absher isimli bir uygulama, kullanıcıların devletle ilgili hizmetlerine erişim sağlamalarını, iş ya da izin başvurusu gerçekleştirmelerini, para cezalarını ödeyebilmelerini ve lisansları yenileyebilmelerini sağlamakta.

O uygulamayı kaldırmayacağını açıkladı


Suudi Arabistan'nın hükumeti tarafından vatandaşların kullanılmasına sunulmuş durumdaki Absher isimli bir uygulama, kullanıcıların devletle ilgili hizmetlerine erişim sağlamalarını, iş ya da izin başvurusu gerçekleştirmelerini, para cezalarını ödeyebilmelerini ve lisansları yenileyebilmelerini sağlamakta. Lakin uygulamanın tartışma yaratmış bir özelliği de yer almakta. Uygulamayı kullanmakta olan erkekler, uygulama aracılığıyla birlikte eşlerinin yerleriyle birlikte tam olarak ne yaptıklarını da açık bir şekilde görebilmekteler.


Uluslararasındaki Af Örgütü benzerindeki insan hakları savunucuları ise, uygulamanın bir insanın, başka bir insanı izni bulunmadan takip etmesine izin vermekte olduğundan dolayı insan hakları ihlali gerçekleştirmiş olduğunu, bu sebepten dolayı da Play Store ile birlikte App Store üzerinden kaldırılmasının gerekli olduğunu ifade ediyorlar. Apple şirketinin CEO’su görevinde bulunan Tim Cook, konuyu araştıracak olduğunu söylese bile halen bir açıklama yapılmış değil. Google şirketi de Absher isimli uygulamayla alakalı kararını açıklamış bir halde.

Google şirketi içerisinden Jackie Speier tarafından yapılmış olan açıklamasına bakılır ise Absher isimli uygulama, Play Store platformunun geliştirici politikalarını hiç bir şekilde ihlal etmemekte. Bu sebepten dolayı da uygulamayı kaldırabilmenin en azından şu anda söz konusu bir durumda olmadığını ifade etti. Absher isimli uygulamasının Play Store üzerindeki açıklaması içerisinde kullanıcıların aile üyeleriyle birlikte işçilerini takip edebilecek olduğu belirtilmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.