Samsung o konuda yanılmadı

Çin asıllı akıllı telefon üreten firmalar, ekrana gömülü bir durumdaki parmak izi teknolojisini geçtiğimiz birkaç seneden beri akıllı telefonları üzerine entegre etmekteler.

Samsung o konuda yanılmadı


Çin asıllı akıllı telefon üreten firmalar, ekrana gömülü bir durumdaki parmak izi teknolojisini geçtiğimiz birkaç seneden beri akıllı telefonları üzerine entegre etmekteler. Samsung şirketi de bu gelişmiş  durumdaki teknolojiyi ilk defa Galaxy S10 modeliyle beraber karşımıza çıkarttı. Daha önemli olanı ise Samsung şirketi, Çin asıllı rakiplerinin yaptığı gibi optik parmak izi tarayıcısını değil, ultrasonik  özelliğe sahip parmak izi tarayıcını kullandı.

Samsung şirketinin bu iddiası, ultrasonik  özelliğe sahip parmak izinin tarayıcının, optik özelliğe sahip parmak izi tarayıcıdan 
 çok daha güvenli bir durumda olduğu şeklindeydi. Sebebi de optik  özelliğe sahip parmak izi tarayıcının parmağın izini 2D, ultrasonik  özelliğe sahip parmak izi okuyucusunun da 3D şeklinde tarama yapmasıydı. Yani aslında ultrasonik  özelliğe sahip parmak izi tarayıcıyı kandırabilmek, optik özelliğe sahip parmak izi okuyucuyu kandırabilmekten çok daha fazla zor.

Sudhanshu Ambhore ismine sahip Twitter kullanıcısı tarafından paylaşılmış olan bir tane video, optik  özelliğe sahip parmak izi okuyucusunun, cihazın sahibinin parmağın izini tamamen kopyaladıktan hemen sonra ne kadar basit kandırabilecek olduğunu da açık bir biçimde göstermekte. Ambhore, tweeti içerisinde Oppo  şirketinin etiketini kullanıyor olsa da cihazın hangi model olduğu bilinmediği için şimdilik bunun bir iddia olduğunu açıkça ifade edebiliriz..

Ultrasonik özelliğe sahip parmak izini tarayıcılar, yaymış olduğu titreşimlerin parmak içerisindeki kırılmasını 3 boyutlu bir şekilde haritalandırır ve bu şekilde kaydeder. Bu şekilde parmak izinin tarayıcısını kandırmak amacıyla 2 boyutlu bir nesne kullanmak yerine cihaz sahibinin parmağının birebir  olarak kopyası gereklidir. Ambhore tarafından paylaşılmış olan videodan anladığımız kadarıyla Samsung şirketi, ultrasonik özelliğe sahip parmak izi tarayıcı hususundaki iddialarında  tamamen haklı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.