Ocak ayına ait güvenlik yamaları Pixel cihazlara gitmeye başladı

Sektörün devi olan Google şirketi, yeni seneye kullanıcılarını çok sevindirebilecek bir giriş yapmakta.

Ocak ayına ait güvenlik yamaları Pixel cihazlara gitmeye başladı


Sektörün devi olan Google şirketi, yeni seneye kullanıcılarını çok sevindirebilecek bir giriş yapmakta.

Google şirketi, Android işletim sisteminin saf durumunu taşıyan ve bunun sayesinde güncellemeleri çok daha hızlı bir şekilde alan Pixel cihazlarıyla ilgili Ocak ayına ait güvenlik güncellemesini paylaştı. Paylaşılmış olan güncellemeyle beraber cihazlarda yer alan güvenlik açıklarının bazıları da kapatılmış oldu. Bu bahsedilen açıkların arasında kötü niyete sahip kişilerin uzaktan cihazınız içerisine özel bir dosya yollayıp cihazınızın fazlasıyla kararsızlaşmasına sebep olan bir güvenlik açığı da bulunmaktaydı.

Android işletim sisteminin en saf haliyle çalışmakta bulunan Google Pixel 3 modeli ve Pixel 3 XL modelindeki akıllı telefonlarına özel yayınlanmış olan bu güncelleme, video çekimi sorasında mikrofonun kaydetmiş olduğu sesin kalitesini fazlasıyla arttırmakta. Eğer ki sizde Pixel cihazınız üzerinde güvenlik güncellemesini görememekteyseniz bir zaman beklemenizde yarar var çünkü bu güncelleme kullanıcılara sürekli olarak olduğu gibi bu defa da kademeli bir şekilde dağıtılmakta.

Beklemeyi istemeyen kullanıcıların  ise cihazlarını manuel bir şekilde flashlama olanağı da Pixel cihazlar içerisinde bulunmakta. PQ1A.190105.004 (Pixel 2) ile birlikte Q1A.190105.004 (Pixel 3),  PQ1A.190105.004 (Pixel) ve  de OPM8.190105.002 (Pixel C tablet) model numarasına sahip ve Android 8.1 Oreo işletim sistemi yüklü bulunan cihazlara sahip  durumdaki kullanıcılar güncellemenin ulaşacak olmasını beklemeden manuel bir şekilde güncellemeyi cihazlarına kurabilmekteler.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.