Okullarda kullanılmasını yasakladılar

Microsoft şirketi, Office 365'le beraber milyonlarca sayıdaki müşteriye hizmet sunmaya devam ediyor.

Okullarda kullanılmasını yasakladılar


Microsoft şirketi, Office 365'le beraber milyonlarca sayıdaki müşteriye hizmet sunmaya devam ediyor. Fakat Almanya'da yer alan Hessen isimli eyalet, gizlilikten dolayı Office 365'in eyalette yer alan okullar içerisinde kullanılmasını yasaklamış durumda. Öte yandan gerçekleştirilen özel açıklamalar, bu söz konusu yasaklamanın yalnızca Office 365 programlarıyla sınırlı kalmayabilecek olduğunu da ortaya koymakta.

Hessen Veri Koruma ile Bilgi Özgürlüğünün Platformu tarafından yapılmış olan açıklamalara bakılırsa Office 365 isimli uygulamaların Almanya gizlilik yönetmeliklerine uygun durumda bulunmadığının tespit edilmiş olduğu öte yandan Apple şirketi ile Google şirketine ait bulut platformlarının da yeteri kadar açık durumda bulunmadığı, Microsoft şirketiyle alakalı doğru olan şeyin Apple şirketi ile Google şirketi için de doğru durumda bulunduğu ifade edildi. Bu ise gelecek günler içerisinde Almanya'nın çok daha yeni yasak kararları alabilecek olduğu anlamını taşıyor.

Alında, söz konusu bu yasaklama olayları da ilk defa gerçekleşmemekte. Almanya daha önceki dönem içerisinde de Microsoft Office isimli uygulamaların kullanımlarını askıya alma konusunda bir karar vermişti. Office uygulamalarını kullanmanın yerine OpenOffice adına sahip olan açık kaynak kodları bulunan bir  tane uygulama, Münih ile birlikte Freiburg benzerindeki kentlere dahil olmak üzere ülkede yer alan bir çok yerde kullanıldı. Almanya'nın kentlerinin bazıları içerisinde halen OpenOffice kullanılmakta.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.