OnePlus 7 Pro modelinin üretim maliyeyi ne kadar?

Pek çok akıllı telefon üretimi yapan firma, cihazının üretim bantlarını çalışanların daha ucuz fiyatlarla çalışmakta olduğu ülkeler içerisinde konumlandırmakta

OnePlus 7 Pro modelinin üretim maliyeyi ne kadar?


Pek çok akıllı telefon üretimi yapan firma, cihazının üretim bantlarını çalışanların daha ucuz fiyatlarla çalışmakta olduğu ülkeler içerisinde konumlandırmakta. Bugünde OnePlus şirketinin amiral gemisi  olarak duyurduğu akıllı telefonlarından OnePlus 7 Pro modelinin ne kadarlık bir fiyata mal olduğu açık bir şekilde ortaya çıkmış durumda.

6 GB'lik bir RAM'e sahip ve de 128 GB'lik bir dahili depolama kapasitesi bulunan OnePlus 7 Pro modelinin üretimini yapmak, açıklanmış verilere bakıldığı zaman 324,21 dolar tutmakta. OnePlus 7 Pro modeli de 699 dolar tutarından raflarda yerini alıyor. Bu söz konusu hesaba bakılacak olursa OnePlus şirketi, her bir  tane OnePlus 7 Pro modelindeki (6 GB'lik RAM bulunan) akıllı telefon cihazından yaklaşık olarak 375 dolar tutarında bir kar elde etmiş oluyor.

Aslında gerçekler  ise hiç bir şekilde göründüğü değil. 324,21 dolar tutarı yalnızca OnePlus 7 Pro modelini oluşturmakta olan parçaların paralarını temsil etmekte. Üretimi yapılmış olan akıllı telefonların taşınma süreçlerinin yanı sıra akıllı telefonlarda üzerinde yer alan teknolojilerin geliştirilmesi ile birlikte yeni teknolojilerin üretilebilmesini sağlamakta bulunan Ar-Ge çalışmalarının fiyatları da ürünlerin satış fiyatlarının içinde yer alıyor.

Bir başka akıllı telefon sektörünün devlerinden Apple şirketinin amiral gemisi  olarak duyurulan iPhone Xs Max modeli (256 GB'lik özelliğe sahip olan), Apple şirketine yalnızca 443 dolar tutarına mal olmaktayken Silikon Vadisi'nin devi firma, bu akıllı telefonunu 1.249 dolar tutarındaki bir fiyatla son kullanıcıyla buluşturmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.