Huawei şirketi Amerika'daki çalışanlarını işten çıkartacak

Wall Street Journal tarafından yapılmış olan habere bakılırsa Çin asıllı teknoloji devlerinden Huawei şirketi, Amerika Birleşik Devletleri içerisinde yer alan yüzlerce sayıdaki personelini işten çıkartmak için hazırlık yapıyor.

Huawei şirketi Amerika'daki çalışanlarını işten çıkartacak


Wall Street Journal tarafından yapılmış olan habere bakılırsa Çin asıllı teknoloji devlerinden Huawei şirketi, Amerika Birleşik Devletleri içerisinde yer alan yüzlerce sayıdaki personelini işten çıkartmak için hazırlık yapıyor. Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında meydana gelen ticaret savaşları arasında en fazla etkilenmiş firma konumunda yer alan Huawei şirketi, Trump tarafından G20 zirvesi esnasında yapılmış olan açıklamalardan dolayı bu yaptırımlardan kurtulabilecek gibi gözükmekteydi fakat gelmiş olan en son haberler işlerin aslında öyle iyi gitmemekte olduğunu göstermekte.

Yaptırımların halen sürdüğünü ifade eden Huawei  şirketinin yetkilileri, Amerika Birleşik Devletleri'nin söz konusu bu yaptırımları esnetmeyle alakalı kararının yürürlüğe girmesi konusunda beklenti içinde. Bir taraftan da Huawei şirketi, Amerika Birleşik Devletleri içerisinde Futurewei Technologies şirketinin altında faaliyet göstermeye devam eden bir tane araştırma kuruluşunda yer alan personellerini işten çıkartma konusunda plan yapıyor. Öte yanan firmanın bünyesinde görev almış Çinli  asıllı bazı çalışanların ülkelerine  geri dönmeleri halinde Huawei şirketinin bünyesi içerisinde çalışmayı sürdürebilecekleri bilgisine de ulaşıldı

Mayıs ayı içerisinde Beyaz Saray tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nin Ticaret Bakanlığı'na verilmiş olan talimattan sonra ulusal durumdaki güvenliği tehdit etmiş olduğundan dolayı Amerika Birleşik Devletleri'yle ticaret gerçekleştirmesi yasaklanmış olan Huawei şirketi, şu anda Amerika Birleşik Devletleri içerisinden donanım ile birlikte yazılım tedariğini hiç bir şekilde yapamamakta. Google şirketinin Ağustos ayına ertelemiş olduğu söz konusu bu durum, Trump'ın yapmış olduğu açıklamalarla eski duruma dönmüş gibi gözükmekteydi fakat elde edilen son bilgilere bakılırsa Huawei  şirketi bir müddet daha yaptırımlara maruz kalmış olacak.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.