Oppo'dan 10x'lik zoomu bulunan bir kamera

1 sene önce, Barcelona’da yer alan Mobile World Congress kapsamında Çin asıllı telefon üreticilerinden Oppo şirketi, 5x kayıpsız bir şekilde yakınlaştırma yapabilen akıllı telefon kamerasını  resmi bir şekilde tanıtmıştı.

Oppo'dan 10x'lik zoomu bulunan bir kamera


1 sene önce, Barcelona’da yer alan Mobile World Congress kapsamında Çin asıllı telefon üreticilerinden Oppo şirketi, 5x kayıpsız bir şekilde yakınlaştırma yapabilen akıllı telefon kamerasını  resmi bir şekilde tanıtmıştı. Firma şimdi ise 16 Ocak tarihi içerisinde düzenleyecek olduğu etkinlik kapsamında 10x optik yakınlaştırma yapabilmekte olan akıllı telefon kamerasını tanıtacak olduğunun ip uçlarını vermiş bir durumda.

Çin asıllı MyDrivers isimli site üzerinde yer alan habere bakılırsa, hem Oppo şirketinin patentine hem ise yaklaşmakta bulunan etkinliğin sloganına açık bir şekilde yer verilmiş oldu. Etkinliğin sloganı ise ''ten for the see'' şeklinde olacak ki bu sloganda firmanın 10x optik yakınlaştırma özelliğini tanıtacak olduğunun iyi bir kanıtıdır.

Eğer bu haberler doğru bir durumdaysa, Oppo şirketinin 10x yakınlaştırma ile ilgili teknolojisi, muhtemel olarak 1 sene önce tanıtılmış olan teknolojiyi baz almış durumda. Firma, 5x yakınlaştırma amacıyla yatay bir şekilde konumlandırılmış lenslerle yeni optik görsel durumdaki sabitleyicileri birleştirmiş idi.

Kamerayla ilgili teknolojisi geçmiş olduğumuz şubat ayından bu zamana kadar çok büyük bir yol kat etmiş oldu. O zamanlarda, en iyi seviyedeki optik yakınlaştırıcı özelliğe sahip akıllı telefon 2x özelliğiyle iPhone X modeliydi. Hemen sonrasında Huawei şirketi de, 3x  şeklindeki optik yakınlaştırma özelliği bulunan P20 Pro modelini tanıttı.

Oppo 5x  bir şekilde kayıpsız yakınlaştırma yapabilmekte olan kamerasını duyurmuş olsa bile bu teknoloji halen herhangi bir cihazın içerisine yerleştirilmedi ve herhangi bir şekilde çalıştırılmadı. Muhtemel olarak, firmanın bu teknolojiyi  çok daha ileri götürebilmek ve mükemmelleştirmek amacıyla çok daha fazla zamana ihtiyacı bulunuyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.