Oppo şirketinden katlanabilir özellikli telefonlara yeni bir bakış açısı 

Oppo şirketinin yeni almış olduğu katlanabilir  özelliğe sahip telefon patentiyle beraber tasarım kısmındaki önemli bir takım detaylar açık bir şekilde gün yüzüne çıkartılmış oldu.

Oppo şirketinden katlanabilir özellikli telefonlara yeni bir bakış açısı 


Oppo şirketinin yeni almış olduğu katlanabilir  özelliğe sahip telefon patentiyle beraber tasarım kısmındaki önemli bir takım detaylar açık bir şekilde gün yüzüne çıkartılmış oldu. Bilinmekte olduğu gibi şu anda Çin asıllı şirketlerin fazlasıyla ciddi bir biçimde katlanabilir özelliğe sahip telefonlar üstünde çalışmakta olduğu bilinmekte. Xiaomi şirketi ve Huawei şirketinin isimlerine ilave bir şekilde Oppo şirketi de bu husustaki çalışmalarından daha öncesinde açıkça söz etmişti.

Şimdi ise Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü yani kısa bir şekilde söylemek gerekiyor WIPO üstünde, Oppo şirketinin yeni patentinin detayları açık bir şekilde görüldü. Buna bakılır ise fazlasıyla ince ve katlandığı zaman her 2 tane ekranı da kullanılabilir  özelliğe sahip bir modelle karşılamakta.

Görsellerden edinilmiş olan bilgilere bakılırsa Oppo şirketi, pek çok rakibinin yaptığı gibi katlanabilir yapıyla alakalı olarak dış tarafa doğru katlama sistemini uygulama kararı almış. Böylelikle her 2 tane ekran da kullanabilmekte olacak. Bu kapsamda ortaya çıkmış olan arka kamera problemine de değişik bir yaklaşım getirilmiş oldu.

Ekran ters kısma doğru katlandığında, arka kameranın modülü ile alakalı bir şekilde öteki bölümde ayrılmış bir oyuk yer alıyor olacak. Böylelikle herhangi bir tane kullanım problemiyle karşılaşılmamış olduğu gibi, çok daha ince ve çok daha hafif bir telefon kendisini gösterebiliyor olacak.

Ne kadar yazık ki ortaya çıkmış olan görsellerden daha çok bilgi edinilmesi de olanaklı olmuyor. Oppo şirketinin MWC 2019 kapsamında duyuracak olduğu modellerin arasında da bu patenti yansıtabilecek bir modelin yer alıp almayacağı da muamma. Çünkü şirketler, bazı dönemler patentini almış oldukları ürünleri direkt olarak piyasaya sunmamaktalar. Dolayısı ile yakın zaman içerisinde değişik bir tasarımla karşılaşılması da olanaklı olabilir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.