Oppo şirketinden Zhimei isimli yeni bir marka tanıtımı

Çin asıllı firmaların büyüme hamleleri sonrasında alt markaları piyasaya çıkartma hamleleri de sürmekte.

Oppo şirketinden Zhimei isimli yeni bir marka tanıtımı


Çin asıllı firmaların büyüme hamleleri sonrasında alt markaları piyasaya çıkartma hamleleri de sürmekte. Geçmiş olduğumuz günler içerisinde Xiaomi şirketi, akıllı telefon serisinden olan Redmi’yi firmaya bağımlı durumdaki bir alt marka haline getirme kararı almıştı. Dün ise Asya pazarı içerisindeki popüler akıllı telefon markalarından bir tanesi olan Oppo, Zhimei ismine sahip yeni bir tane alt marka duyurusu yaptı. Oppo şirketinin giriş seviyesinde yer alan ürünlerini temsil edeceği açıklanan bu marka, öte yandan Oppo şirketinin öteki pazarlara açılacak olduğunun da bir sinyali şeklinde yorumlanmış oldu.

Oppo şirketi, dünya üzerindeki en büyük akıllı telefon markalarından bir tanesi olsa bile küresel pazara açılmış bir halde değil ve daha yeni büyüme konusunda hamleler gerçekleştirmekte. Firma, aynı Xiaomi şirketinde olduğu son teknoloji ürünleri çok daha uygun fiyatlı bir şekilde tüketicilerle buluşturmasından dolayı bilinmekte. Oppo şirketi, yeni teknolojilerin donanımlarıyla birlikte yazılım ile entegrasyonunu derinleştirebilmek amacıyla Zhimei isimli markası üstünde yatırımlar yapacak. Öte yandan Zhimei markası üstünden türlü yapay zeka desteğine sahip ve nesnelerin interneti tabanı bulunan ürünlerin piyasaya çıkartılması da söz konusu olabilecek.

Oppo şirketi, Zhimei isimli markasına çok daha fazla önem vermekte. Çünkü Oppo şirketi, eski Oppo şirketinin Ürün Yönetimi Başkanı (CPO) görevinde bulunan Liu Bo'yu, Oppo'nun Başkan Yardımcısı ve de Yükselen Mobil Terminal Bölümünün Başkanı pozisyonuna atadı. Öte yandan Oppo şirketinin CEO’su görevinde bulunan Chen Mengyong, Zhimei markasıyla direkt bir şekilde ilgileneceğini ve firmanın bizzat kendisine rapor verecek olduğunu ifade etti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.