Playstation 5 konsolunun fiyatı analistler tarafından tahmin edildi

Görünüşe bakılırsa şu andaki konsol jenerasyonunun sonu gelecek, PlayStation ile birlikte Xbox’ın yeni nesil bir takım konsollar üstünde çalışmakta olduğuna yönelik dedikodular ortaya çıkmış bir durumda.

Playstation 5 konsolunun fiyatı analistler tarafından tahmin edildi


Görünüşe bakılırsa şu andaki konsol jenerasyonunun sonu gelecek, PlayStation ile birlikte Xbox’ın yeni nesil bir takım konsollar üstünde çalışmakta olduğuna yönelik dedikodular ortaya çıkmış bir durumda. Şu anda yeni nesildeki konsollara yönelik çok fazla bir bilgi yok fakat bu sektör içerisinde yer alan analistlerden birisi, PlayStation 5 konsolunun çok yüksek etiket fiyatına sahip  olarak gelecek '‘premium’' seviyede bir konsol şeklinde karşımıza çıkacağını söylemekte.

Ace Research Institute şirketinin analistlerinden Hideki Yasuda’ya bakılırsa, PlayStation 5 konsolunun etiket fiyatı 499 dolar tutarında olacak. PlayStation 4 isimli konsol, 2013 senesinde 399 dolar tutarından satışa çıkartılmıştı.

Yasuda’ya bakılır ise, PS5 konsolunun 499 dolar tutarından daha ucuza satılma konusunda bir ihtimal de yer alıyor, hatta belki de PS4 konsoluyla aynı fiyattan bile satılabilir. Eğerki bu gerçekleşmiş olursa, Sony şirketi üretim maliyeti ile satmaya çalışırsa firma fazlasıyla büyük bir satış rakamını da elde edecek olabilir. Aslına bakılırsa Sony şirketi, PS5 konsolunu 499 dolar tutarından satışa çıkartsa bile yeni nesildeki konsollarda gerekli durumdaki teknolojik yeniliklerin yapılmamış olduğu düşüncesi firma üstünde var olacak.

Pekala, Playstation 5 konsolu tam olarak ne zaman satışa çıkartılacak? Yasuda’ya bakılır ise, konsolun satış işlemleri 2020 senesi içerisinde başlamış olacak. Daha önceki dönemde 2019 senesinde satışa çıkartılacağı tahminleri yer alsa bile şu anda bakıldığı zaman 2020 senesi çok daha olası bir şekilde görülmekte. Yasuda ise, premium  özelliğe sahip konsollar açısından bakıldığı zaman PS5 ile birlikte PS4 konsolunun fazlasıyla benzer bir durumda olacağını da tahmin etmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.