PUBG oyunu Ürdün içerisinde yasaklandı

Son seneler içerisinde oyunlarla alakalı pek çok değişik konuda tartışma yapılmaya başlandı. Oyunlar üstünde gerçekleştirilen bu tartışmalarla alakalı önemli bir bölümde şiddet ile birlikte insanları şiddete teşvik etmeyle ilgili.

PUBG oyunu Ürdün içerisinde yasaklandı


Son seneler içerisinde oyunlarla alakalı pek çok değişik konuda tartışma yapılmaya başlandı. Oyunlar üstünde gerçekleştirilen bu tartışmalarla alakalı önemli bir bölümde şiddet ile birlikte insanları şiddete teşvik etmeyle ilgili. Devletler ise bütün bunlara karşı bir takım önlemler almayı istiyor. Bu söz konusu önlemin alınmış olduğu en son ülke de Ürdün olarak öne çıktı.

Günümüz şartlarında bilgisayar oyunları ile alakalı farklı tartışmalar gerçekleşiyor. Farklı ülkeler içerisinde insanlar, bilgisayar oyunları tarafından çocuklar ile birlikte gençlerin şiddette teşvik edilmiş olduğunu düşünmekteler. Oyunlar ile fazlasıyla zaman geçiriyor olmak yani  aslında bir oyun bağımlılığı ise bundan böyle Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'nün tarafından zamanın hastalığı şeklinde kabul edildiğinden dolayı bu söz konusu tartışmalar azalma gösterebilecek gibi de değil.

Popüler hale gelen Battle Royale oyunlarından biri olan PlayerUnknown’s Battlegrouds (PUBG), Ürdün’de yer alan Telekomünikasyon Düzenleme Komisyonu'nun tarafından değişik 6 tane oyunla beraber yasaklanmış oldu. Fornite isimli platformun da PUBG isimli yapımla aynı kaderi paylaşacak olduğu düşünülmekte. Battle Royale  türünde yer alan oyunlarının engellenmiş olduğu öteki örnekleri gibi burda yer alan asıl endişe, gerçekleşen negatif bir etki idi.

Telekomünikasyon Düzenleme Komisyonu’na bakılır ise yapılmış olan bir tane çalışma, bu söz konusu oyunun bütün yaş grupları açısından çok daha tehlikeli bir durumda bulunduğunu da açıkça gösterdi. Komisyonun yöneticileri arasında yer alan birisi, vatandaşlardan gelmiş olan şikayetlere bakılarak hareket etmiş olduğunu da belirtti.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.