Qualcomm şirketi Apple'a darbe vurdu

Apple şirketi ile Qualcomm şirketi, son zamanlar içerisinde patent davasıyla gündeme geldi.

Qualcomm şirketi Apple'a darbe vurdu


Apple şirketi ile Qualcomm şirketi, son zamanlar içerisinde patent davasıyla gündeme geldi. Geçmiş olduğumuz günler içerisinde Çin’de, Qualcomm şirketine ait olan 2 tane patentin ihlal edilmiş olduğu gerekçe gösterilerek, iPhone 6s modelinden iPhone X modeline kadar çıkmış olan modellere satışla ilgili bir yasak getirilmişti. Bu satış yasağıyla ilgili kararda, 2018 modeldeki cihazlar etkilenmemekte. En azından herkes böyle düşünmekteydi.

Çıkmış olan haberlere bakılırsa yonga setinin üreticisi, 2018 modeldeki iPhone modelleri için çokta beklenildiği gibi düşünmemekte. Qualcomm şirketinin, başlatmış olduğu patent davası savaşı içerisindeki bir sonraki adımı 2018 modelde bulunan iPhone modellerine yönelik. Çin içerisinde benzeyen kararların alınması amacıyla iPhone XS modeli ile birlikte XS Max modeli ve XR modeli de dosyaya ilave edildi.

Bir tane Amerikan markasının, farklı bir ülke içerisinde, farklı bir Amerikan markasını yasaklatabilmesi biraz ilginç durmakta olabilir. Bu sebepten dolayı, Çin’e ait olan yerel markalar, çok daha fazla atak yapabilme şansı yakalamış oluyor. Apple şirketi ise, bahsi geçen bu yasağın Foxconn şirketi gibi büyük markalara da zarar verebilecek olduğunu açık bir şekilde hatırlattı. Bununla birlikte tedarik zinciri içerisinde 5 milyon taneye yakın istihdam yaratılmış olduğunu da belirtip, Çin‘i bu konu ile ilgili uyardı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.