Qualcomm şirketi yeni çip tanıtımı yaptı

Yeni duyurusu yapılan Qualcomm  9205 LTE isimli modem, nesnelere ait internet ürünleriyle birlikte hizmetlerini tek çip içerisinde geliştirme olanağını sunmakta.

Qualcomm şirketi yeni çip tanıtımı yaptı


Yeni duyurusu yapılan Qualcomm  9205 LTE isimli modem, nesnelere ait internet ürünleriyle birlikte hizmetlerini tek çip içerisinde geliştirme olanağını sunmakta. Qualcomm şirketi; demirbaş takibi ile birlikte sağlık gözetimleri, güvenlik sistemleri, akıllı özelliğe sahip şehir sensörleri ve bir çok giyilebilir takip cihazı benzerindeki hizmetlerin geliştirilmesini kolaylaştırmış olacak. Yenilenen LTE Modem, küresel  olarak multimod LTE kategorisi içerisinde hem M1 (eMTC) ile NB2 (NB-IoT) hem ise 2G/E-GPRS bağlantıları, uygulama işlemleri, konum tespit etme, donanım desteği bulunan güvenlik, bulut hizmetleri amacıyla destek ve ilave geliştirici araçları içerisinde de eşsizliğini korumakta.


Qualcomm şirketinin Avrupa Ürün Yönetimi Birimi’nde Genel Müdür Yardımcısı görevinde bulunan Vieri Vanghi, ''Qualcomm 9205 LTE isimli modem içinde yer alan değişiklikle birlikte yenilikler, 2026 senesine kadar  çok düşük güç ve geniş bir alan bağlantısı kullanması tahmin edilmekte olan 6 milyar  tane nesnelerin interneti aygıtının büyük bir kısmını desteklemesi maksadıyla çok kritik bir rol oynamakta. LTE ismine sahip olan nesnelerin interneti teknolojileri, 5G’nin hücresel durumdaki nesnelerin internet bağlantısının temelini oluşturmakta. Bu teknolojileri ise küresel ağ içerisinde müşteriler amacıyla ulaşılabilir duruma getirirken, yenilikçi özelliğe sahip çözümler üretmelerine yardımcı olup sektörleri dönüştürebilmeye ve insanların yaşamlarını geliştirmeye yardımcı olma amacını gütmekteyiz,'' ifadeleri ile yeni ürünlerini resmi bir şekilde  tanıttı. 9205 LTE ismine sahip modem daha önceki ürüne bakılırsa %50 oranında daha küçük bir şekilde tasarlandı ve tekrar bir önceki ürüne bakılırsa %70’e ulaşan oranlarda enerji tasarrufu sağlamayı başarırken düşük enerji tüketimi amacıyla geliştirilmiş olan pek çok pili e desteklemekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.